Γνωρίζοντας το δίκαιο και εύλογο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Αλμυρού από τον περασμένο Μάρτιο, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή δήλωσε ικανοποιημένη από τον ορισμό του 1ου ημερήσιου ΕΠΑΛ Αλμυρού ως εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων ΕΠΑΛ έτους 2022, για τον οποίο είχε συνεργασθεί, συντονισμένα και μεθοδικά, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου όλο αυτό το διάστημα. Το ίδιο ικανοποιημένη είναι η κ. Μακρή και για τα άλλα δύο εξεταστικά κέντρα, που, επίσης, δημιουργήθηκαν, αυτό του ΕΠΑΛ Σίφνου και του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Αταλάντης. Σημειώνεται ότι το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού θα είναι το τέταρτο εξεταστικό κέντρο των πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ του Νομού Μαγνησίας καθώς, ήδη, υφίστανται το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου, το 2ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου και το 3ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Βόλου.
Το συγκεκριμένο σχολείο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ΕΠΑΛ του Νομού Μαγνησίας και το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή έχοντας αυτή την στιγμή 324 εγγεγραμμένους μαθητές ενώ υπάρχει συνεχώς αυξανόμενος αριθμός μαθητών. Την φετινή χρονιά εκτιμάται ότι 76 μαθητές θα δώσουν πανελλήνιες από τους οποίους οι 10 μετακινούνται κάνοντας τα δρομολόγια Γλύφα – Γαύριανη – Άγιοι Θεόδωροι – Αχίλλειο – Πτελεός – Σούρπη – Αλμυρός – Βόλος διανύοντας, συνολικά, 240 χλμ με επιστροφή.
Οι μετακινήσεις αυτές των μαθητών είναι, αναμφίβολα, κουραστικές και καθίστανται ιδιαίτερα δυσχερείς αφού απαιτείται η εναλλαγή 2 έως και 3 δρομολογίων λεωφορείων αλλά και ταξί. Επίσης, 25 μαθητές, ακολουθούν δρομολόγια, εξίσου, μεγάλων αποστάσεων με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων να υφίστανται μία επιπρόσθετη κούραση σωματική και ψυχική που αφορά τόσο στην έγκαιρη προσέλευσή τους όσο και στην επιστροφή τους.
Τα νέα εξεταστικά Κέντρα, μεταξύ αυτών και του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Αλμυρού, που δεν διαθέτουν σύστημα ΣΑΜ, θα εξοπλιστούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να μην απαιτείται η μετακίνηση του αυξημένου αριθμού υποψηφίων στις εν λόγω περιοχές.
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘ για την εξαιρετική συνεργασία που είχε μαζί τους, δήλωσε ότι: «Οι ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής και τυχόν άλλες αντικειμενικές ανάγκες, όπως αυτές της περιοχής του Αλμυρού, που σταθμίστηκαν και αξιολογήθηκαν, επισταμένως, αποτέλεσαν ουσιαστικό λόγο για την ίδρυση του νέου εξεταστικού κέντρου στον Αλμυρό, όπως και των άλλων δύο εξεταστικών κέντρων στην Σίφνο και την Αταλάντη.
Αποτελεί θεσμική υποχρέωσή μου, η διευκόλυνση της πρόσβασης των μαθητών και μαθητριών, που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022, προκειμένου να τους παρέχονται παρόμοιες συνθήκες εξέτασης με τους συνυποψηφίους τους χωρίς να επιβαρύνεται η απόδοσή τους από εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η σωματική κούραση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ