Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε «βρέθηκε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να εκφράσει και δημόσια τις ειλικρινείς ευχαριστίες της προς τους αξιότιμους δωρητές κ. Γιώργο Μελά και κ. Πέτρο Μαχά που συνδράμουν, με τις γενναιόδωρες χειρονομίες τους, τις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, το εκπαιδευτικό σύστημα και το δημόσιο ελληνικό σχολείο.
Η κα Μακρή, που έκανε τα εγκαίνια του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού, την ημέρα του αγιασμού από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, ευχαρίστησε το Ίδρυμα Β. Μελά και τον πρόεδρο του κ. Γιώργο Μελά για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του σχολείου, οι εγκαταστάσεις του οποίου θεμελιώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2022 σε μια συγκινητική τελετή, ενώ φέτος είναι η πρώτη χρονιά λειτουργίας του. Η Υφυπουργός Παιδείας ανέδειξε την πολυετή δράση του Ιδρύματος Μελά και την πολύτιμη αρωγή του στην εκπαίδευση και την ευημερία των παιδιών μέσα από τις σημαντικές δωρεές του στην σχολική κοινότητα.
Αξίες και έγνοια του Βασιλείου Μελά που συνεχίζει αδιάλειπτα το Ίδρυμα και μεταλαμπαδεύει, μέσα από την κατασκευή σχολείων και τον εξοπλισμό τους, σε όλη την Ελλάδα με πυξίδα το συμφέρον και το πολλαπλό όφελος των παιδιών.
Στη συνέχεια, η κα Μακρή από τον χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑ.Λ και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού εγκαινίασε το νεοϊδρυθέν εσπ. ΕΠΑ.Λ Αλμυρού και ανέδειξε τη δωρεά του εξοπλισμού του νέου σχολείου αποκλειστικά από τον κ. Πέτρο Μαχά.
Την ευγενική κίνηση του κ. Μαχά, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, θα ακολουθήσει ο εξοπλισμός του ΓΕΛ Αλμυρού, όπως είχε τη χαρά να ανακοινώσει η Υφυπουργού Παιδείας στην τελετή εγκαινίων και αγιασμού του εσπ. ΕΠΑ.Λ Αλμυρού την ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων της Μαγνησίας. Οι σημαντικές δωρεές του κ. Μαχά είναι αφιερωμένες στη μνήμη του πατέρα του, δικηγόρου Βόλου Χαραλ. Μαχά και στην αγαπητή μητέρα του Χρυσούλα Μαχά, η οποία συνδέεται με άρρηκτους δεσμούς με το ΓΕΛ Αλμυρού καθώς έχει διατελέσει χρόνια διευθύντρια εκεί και παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του εσπ.ΕΠΑ.Λ Αλμυρού εκπροσωπώντας τη δωρήτρια οικογένεια.
Η Υφυπουργός Παιδείας εξήρε την ιδιωτική πρωτοβουλία και μέριμνα, την έκφρασή της μέσω των δωρεών και την σπουδαία παρακαταθήκη που δημιουργεί ως παράδειγμα προς μίμηση σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και προσφοράς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ