Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή, στο πλαίσιο των αγιασμών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας, με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου, εγκαινίασε την λειτουργία τόσο του νεοϊδρυθέντος εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, όσο και του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού, η ανέγερση και ο εξοπλισμός του οποίου ήταν μια ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Βασιλείου Μελά.
Σημειώνεται ότι, από τον Δεκέμβριο του 2022 η Υφυπουργός Παιδείας είχε συστηματική και ενδελεχή συνεργασία με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ζιάκα καθώς και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΙΘΑ, με αντικείμενο τον προγραμματισμό για τις ιδρύσεις σχολικών μονάδων, τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ στη Μαγνησία. Μεταξύ αυτών και την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στον Αλμυρό. Η σύσταση του συγκεκριμένου ΕΠΑΛ, που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2023, λειτουργεί για πρώτη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά και περιλαμβάνει τους τομείς:
✓ Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος,
✓ Διοίκησης και Οικονομίας,
✓ Ηλεκτρολογίας,
✓ Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού,
✓ Μηχανολογίας,
✓ Πληροφορικής και
✓ Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας.
Ενώ, τον Φεβρουάριο του 2022, μετά από πρωτοβουλία της κ. Μακρή με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Βασίλειος Γ. Μελάς» θεμελιώθηκε το 1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού ύψους 500.000 €. και η εκτέλεσή του ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο και λειτουργεί κανονικά την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Ακόμη, η κ. Μακρή, συνοδευόμενη από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γ. Πολύζο και κ. Σ. Σαβελίδη, μοιράστηκε τη χαρά και τη συγκίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών για την σημαντική ημέρα της ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων στη Μαγνησία, μετά από τις δύο σφοδρές κακοκαιρίες που έπληξαν τον νομό, και άκουσε το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς στο 1ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, στο 1ο ΕΠΑ.Λ, στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ και στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού, παρουσία των Διευθυντών των σχολείων, των συλλόγων διδασκόντων, των μαθητών, των σπουδαστών, γονέων και κηδεμόνων.
Η Υφυπουργός Παιδείας ευχήθηκε σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας Μαγνησίας καλή αρχή, καλή πρόοδο και μια δημιουργική σχολική χρονιά, η οποία μπορεί να ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση αλλά “μέσα από κάθε δυσκολία βγαίνουμε πιο δυνατοί, πιο έτοιμοι, πιο ενωμένοι! Η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολικό περιβάλλον είναι η ελπίδα που εμφανίζεται ξανά όταν καθαριστούν οι χώροι από τις λάσπες, όταν η πρόσβαση είναι ασφαλής, όταν η λειτουργία είναι διασφαλισμένη, όταν παραδίδουμε τα σχολικά κτήρια στα παιδιά, στους δασκάλους, στους καθηγητές, στην κοινωνία!
Η δια ζώσης έναρξη της σχολικής χρονιάς μας γεμίζει όλους συγκίνηση για την πολυαναμενόμενη αρχή, χαρά για τη χαρά των παιδιών μας, αισιοδοξία για το αύριο, πίστη στις δυνάμεις μας και εμπιστοσύνη στην ενότητα, την αλληλεγγύη, την κοινή και μεγάλη προσπάθεια, τη συντονισμένη συνεργασία, την εντατική και σκληρή δουλειά και μας φέρνουν σήμερα στους αγιασμούς των σχολείων που ευλογεί με πατρική αγάπη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ