Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στον αγιασμό και τέλεσε τη θεμελίωση των εγκαταστάσεων του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου.
Στην τελετή θεμελίωσης παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Βασιλείου Μελά κ. Γιώργος Μελάς, η Αντιπεριφερειάρχις κ. Κολυνδρίνη, ο βουλευτής κ. Λιούπης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο π. Δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζος, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της πόλης του Αλμυρού.
Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στον χαιρετισμό της: «Το 1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού είναι μια ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Βασιλείου Μελά. Η ευεργεσία του Βασιλείου Μελά και η μέριμνα του Ιδρύματος Β. Μελά για την παιδεία είναι η ύψιστη επένδυση στη νέα γενιά.
Δανείζομαι από την ιστορία του Ιδρύματος “Ο διαθέτης παραγγέλλει: «Την μεγάλην οικίαν μου, κληροδοτώ μετά την αποβίωσιν της συζύγου μου, εις τον Δημήτριον Βικέλαν, τον Βίκτωρα Μελάν και τον πρεσβύτερον υιόν του αδελφού μου Μιχαήλ Μελά, και παραγγέλλω αυτούς, όπως εκ των ετησίων αυτής προσόδων, ολόκληρον το υπόλοιπον δαπανώσι προς ίδρυσιν και συντήρησιν νηπιαγωγείων όπου δήποτε ήθελον εγκρίνει, εκτός μόνον της πόλεως των Αθηνών, ήτις ευμοιρεί εκπαιδευτικών καταστημάτων».
Η διαθήκη του Βασιλείου Μελά, όμως, δεν αποτελεί μόνο δείγμα φιλοπατρίας. Μας δίνει ανάγλυφο τον τρόπο της σκέψης του. Σε μια εποχή που το νηπιαγωγείο ήταν σχεδόν έννοια άγνωστη, σκέπτεται ότι πρέπει, με κάθε τρόπο, να ενισχυθεί η προσχολική αγωγή”.
Ευχαριστώ θερμά το Ίδρυμα Μελά για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στον νομό Μαγνησίας, για τη δωρεά ύψους 500.000 ευρώ για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού και εκφράζω την ευγνωμοσύνη όλων για τη σπουδαία αυτή προσφορά στον τόπο μας».
Από την πλευρά του Ιδρύματος ο κ. Γ. Μελάς αναφέρθηκε εγκάρδια στην Υφυπουργό Παιδείας, στη σχέση αμοιβαίας εκτίμησης, σεβασμού και στην εξαιρετική συνεργασία τους καθώς και στο όραμα του Βασιλείου Μελά και τη συνέχειά του μέσα από τα 192 νηπιαγωγεία που χτίστηκαν εξ αρχής, τα 1538 νηπιαγωγεία που έχουν προμηθευτεί σημαντικό εξοπλισμό και παιδαγωγικό υλικό, τα 665 νηπιαγωγεία που εμπλούτισαν τις βιβλιοθήκες τους και τις 43 παιδικές χαρές σε όλη την χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ