Συζήτηση για δίκτυα αποχέτευσης και παραδοσιακούς ελαιώνες «Oliveto Magnes»

Το Δημαρχείο Αλμυρού επισκέφτηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, και σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή Αλμυρού, τις εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα έργα που διεκδικεί η δημοτική αρχή.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διεκδίκηση χρηματοδότησης για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στις Τοπικές Κοινότητας Πλατάνου και Κροκίου, στο πλαίσιο συγκεκριμένης πρότασης που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑ Αλμυρού στο πρόγραμμα «Υποδομές διαχείρισης αστικών λυμάτων και λυματολάσπης από την επεξεργασία λυμάτων» στο υποέργο 1 «Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.), συνολικού προϋπολογισμού 4,7εκ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Χατζηκυριάκος, η κατασκευή του δικτύου αγωγών ακαθάρτων στους οικισμούς Κροκίου και Πλατάνου, και η σύνδεση των ιδιοκτησιών με αυτό, θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και θα επιφέρει θετικές επιπτώσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Οι κ.κ. Μαραβέγιας και Χατζηκυριάκος συζήτησαν, επίσης, για τη μελέτη σχετικά με τη βιοδραστικότητα της σύστασης του ελαιολάδου των παραδοσιακών ελαιώνων της νοτιοδυτικής Μαγνησίας και της επίδρασής του στην ανθρώπινη υγεία και μακροζωΐα, που διεξάγει το Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επικεφαλής τον καθηγητή Δ. Κουρέτα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προωθήθηκε στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του βουλευτή με τον Σύνδεσμο Παραδοσιακών Ελαιώνων «Oliveto Magnes» και με τη στήριξη του δημάρχου Αλμυρού. Οι δυο άνδρες επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους να συνεργαστούν για την υλοποίηση του κοινού στόχου, δηλαδή τη δημιουργία ετικέτας «ελαιώνα νοτιοδυτικής Μαγνησίας» και τη διάκριση τόσο της βρώσιμης ελιάς τόσο και των παραγώγων της, ως τοπικών προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καλλιέργειας, ελαιοκομίας και διατροφικής αξίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Ο κ. Μαραβέγιας χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη την ενημέρωση που είχε από τον δήμαρχο Αλμυρού και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στις διεκδικήσεις του Δήμου, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here