Η ανάγκη μετατροπής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού σε πολυδύναμο Αστυνομικό Τμήμα, κυριάρχησε στις συζητήσεις που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τα στελέχη του Τμήματος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του την περασμένη Πέμπτη. Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει τη δυσκολία αυτού του στόχου (αναδιάρθρωση οργανογράμματος, νέες θέσεις κ.λ.π), έχει όμως ήδη κινηθεί προς την κατεύθυνση υλοποίησής του.

Ο διοικητής του Α.Τ. Αλμυρού, αστυνόμος κ. Αλέκος Σκορδάς, και ο υποδιοικητής, υπαστυνόμος κ. Κώστας Αρίδης, ανέδειξαν ως επείγουσα προτεραιότητα την επαρκή στελέχωση του Τμήματος, προκειμένου να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις αυξημένες ευθύνες αστυνόμευσης σε μία μεγάλη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Επίσης, έθεσαν το ζήτημα ενίσχυσης του δυναμικού με καταρτισμένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση κρίσεων και προκλήσεων, όπως και αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής.

Όπως τονίστηκε, τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, όπως είναι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αλλά και γενικότερα περιστατικά βίας που αφορούν σε μεγάλο βαθμό και ανήλικα άτομα, το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων και των επιθέσεων που συχνά καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, ακόμη και τα τροχαία ατυχήματα σε μια μεγάλη περιοχή ευθύνης.

Ο κ. Μαραβέγιας δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο της αστυνομίας προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της περιφέρειας Αλμυρού. Από την πλευρά τους οι κ.κ. Σκορδάς και Αρίδης, όπως και τα άλλα μέλη του Αστυνομικού Τμήματος, ευχαρίστησαν τον κ. Μαραβέγια για την προσφορά και τη στήριξη που παρείχε τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και πριν από αυτή, αλλά και για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα, αξιοποιώντας τον θεσμικό του ρόλο προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας της αστυνομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ