Στo  πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης συμμετείχαν  στο 1ο Περιφερειακό Μαθητικό Συνέδριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο διεξήχθη  στις 14 – 15 Μαΐου 2021 στην  πόλη της Λάρισας. Συγκεκριμένα δημιούργησαν  ένα  βίντεο – ντοκιμαντέρ  με τίτλο   “Ακολουθώντας τον Ρήγα από το Βελ-εστίνο στο Βελ-ιγράδι”, το οποίο εστιάζει  στα χαρακτηριστικά της φυσιογνωμίας του Ρήγα, στα έργα του, στη συμβολή του στην προετοιμασία της ελληνικής Επανάστασης καθώς και στα διαχρονικά μηνύματα που αποπνέει το έργο του. Τέλος, με δρώμενο και εικαστικό υλικό παρουσίασαν  τον μαρτυρικό θάνατο του Ρήγα και των συντρόφων του στην πόλη του Βελιγραδίου.

Το δρώμενο γυρίστηκε στον Παλαιό Πλάτανο κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα από τους μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών τους, κ. Δρόσου Μ, Τσιαμανή Ε., Καραγιαννοπούλου Μ., Πετρά Ε., Σιαμέτη Α., Σταυραντώνη Μ. και Γκαραγκούνη Π. Κατά τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του Covid-19.

Συμμετείχαν οι μαθητές Σχώρης Ν., Μπέλλος Β., Γιαννούχος Χ., Γκαραγκούνης Κ., Καρπέτης Χ., Μπογδανίδης Λ., Μπογδανίδης Μ., Χατζέλας Ζ., Θεοδωράκης Κ.

Ευχαριστούμε τους: Ριζοθανάση Α., Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης,   Σύλλογο Οξυωτών Ν. Αγχιάλου,  Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου “Αλύτρωτες Πατρίδες”,  κ. Νέμτσα Β.,  κ. Παπαδάμ Δ.,  κ. Καρασμάνογλου Α. για το υλικό που μας πρόσφεραν για την υλοποίηση του δρώμενου,  την κ. Μυλωνά Μ. για την βοήθειά της, καθώς και τον κ. Κατσιγιάννη Α. για την άδεια να χρησιμοποιήσουμε τη μουσική του για την μουσική επένδυση του βίντεο, τον σκηνοθέτη κ. Λάγδαρη Γ. για την άδεια να χρησιμοποιήσουμε ορισμένες σκηνές από το ντοκιμαντέρ  “Ρήγας Βελεστινλής 1757-1798” και τον πρωταγωνιστή ηθοποιό κ. Σ. Παγγαίο.

Η Διευθύντρια                                                                                                               Μαρία Σταυραντώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ