Μετά από χρόνια αναμονής, σύντομα αναμένεται να λυθούν τα προβλήματα που υπήρξαν μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών και θα απελευθερωθούν ιδιοκτησίες ώστε να αξιοποιηθούν. Αυτό δεσμεύτηκε από τον Βόλο όπου βρέθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι του Αναύρου.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως λόγω του τεράστιου κόστος για την υποβολή ενστάσεων από τους ιδιοκτήτες, σήμερα το πρωί υπέγραψε την απόφαση με την οποία μειώνονται τα τέλη αντιρρήσεων κατά 50%.Ο κ. Αμυράς δήλωσε απόλυτα ενημερωμένος για τα προβλήματα που προέκυψαν σε όλη την Ελλάδα και ειδικά για την Μαγνησία στις περιοχές της Ζαγοράς, του Μουρεσίου, των Μηλεών και του Αλμυρού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, σε 20.000 περιπτώσεις ιδιοκτησίας, οι μισοί ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πουλήσουν ή άλλοι να καλλιεργήσουν. Επεσήμανε ακόμη πως, το Υπουργείο είναι έτοιμο με νομοθετικές λύσεις οριζοντίως να λύσει ζητήματα που παραμέναν κάτω από το τραπεζάκι εδώ και πολλά -πολλά χρόνια, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Μαγνησίας από την ανάρτηση των δασικών χαρτών μετέφεραν στον υφυπουργό οι εκπρόσωποι της τοπικής ομοσπονδίας.

Στη σημερινή σύσκεψη, παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης, οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Ζέττα Μακρή και Κων/νος Μαραβέγιας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, Δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δασαρχείου και πολίτες, οι οποίοι ανάρτησαν και πανό διεκδικώντας άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων με τους δασικούς χάρτες, ώστε να απελευθερωθούν οι περιουσίες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ