Σε ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η εκδήλωση τιμής και μνήμης στον σπουδαίο Σαρακατσάνο ερμηνευτή, Γιάννη Γκόβαρη , που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την ΕΚΠΛΟΛ Μαγνησίας, παρουσία της οικογενείας του εκλιπόντος.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε το μέλος του Συλλόγου μας κ. Λιάγκα Αρετή. Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Γεώργιος Γιαννιός, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών θεμάτων κ. Αρετή Μπέη, ο Νεοεκλεγεις Δήμαρχος κ. Δημ. Εσερίδης, ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Λάρισας κ. Χρήστος Καπετανος, ο οποίος ήταν καρδιακός φίλος του Γιάννη Γκόβαρη, ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ και θεματικός Αντιπεριφεριαρχης Εμπορίου κ. Γεώργιος Κίτσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ηλίας Δαλακούρας, κ. Σταυραντώνη Μαρία & κ. Ιωάννης Γαλατσίδας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Σούρπης κ. Βασίλης Ιγγλέζος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φαρσάλων κ. Μπέης Γεώργιος καθώς και μέλη του Συλλόγου, ο Πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ. κ. Ευάγγελος Μαρμαγκιόλης και οι Σαρακατσανοι τραγουδιστές κ. Δημήτριος Χατζηπλής, κ. Κώστας Ιγγλέζος, κ. Νίκος Γιαννακός και κ. Σταύρος Μπόνιας.

Οι κύριοι Θωμάς Βούζας και Κώστας Γαρέφης δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω κωλύματος, ωστόσο ανεγνώσθησαν οι επιστολές που απέστειλαν. Την εκδήλωση άνοιξαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Αμβράζης και ο επί 30 χρόνια Πρόεδρος κ. Πρεβεζιάνος. Για τον Γιάννη Γκόβαρη μίλησε αρχικά ο κ. Κίτσιος κι έπειτα τον λόγο έλαβε η οικογένεια. Στη συνέχεια της εκδήλωσης μίλησαν με τα πιο εγκάρδια και συγκινητικά λόγια φίλοι και συνεργάτες του Γιάννη Γκόβαρη : ο επιστήθιος φίλος του ,κ. Χρήστος Καπετάνος , ο κ. Δημήτριος Χατζηπλής, ο κ. Κώστας Ιγγλέζος, ο κ. Νίκος Γιαννακός και ο κ. Σταύρος Μπόνιας.

Στο τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου μας απένειμε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του Γιάννη Γκόβαρη για το έργο και την προσφορά του στη Σαρακατσάνικη παράδοση . Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αμβράζης . Την εκδήλωση επένδυσε μουσικοχορευτικά το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου μας , κ. Δημητρίου Σαμουρέλη. Ευχαριστούμε θερμά όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, την ΕΚΠΟΛ για την συνδιοργάνωση, τον Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση της αίθουσας και κυρίως την οικογένεια του Γιάννη Γκόβαρη που στάθηκε αρωγός καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της εκδήλωσης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ