«Μικροί και μεγάλοι» από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού ένωσαν προ ημερών τις δυνάμεις τους και φόρεσαν τα γάντια τους καταφέρνοντας να απομακρύνουν 172 κιλά απορριμμάτων από την παραλία του Αλμυρού.

Η δράση του παράκτιου καθαρισμού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω (https://www.ab.gr/el/pg-prosfero), μιας κοινής προσπάθειας της Procter & Gamble και της ΑΒ Βασιλόπουλος για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές, με την ενεργό συμμετοχή 44 μαθητών, 8 δασκάλων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη της σημασίας της ενεργής συμμετοχής για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Ε’ και της Στ’ τάξης και οι εκπαιδευτικοί Μπασιάκος Γεώργιος, Κορδέλα Μαρία, Καλαντζής Γεώργιος, Χατζηκυριάκου Ευτυχία, Τζιοβάρα Παναγιώτα, Ρεντζούλα Ειρήνη – Χρυσοβαλάντω, Βασιλάκου Αθανασία, Παζάρα Ειρήνη και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων Μαργαρίτη Ελένη.

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν θερμά τις εκπροσώπους της iSeaΚατσαούνη Κατερίνα και Πυλωρίδου Κυριακή για τη συνεργασία, για την προμήθεια σάκων και γαντιών και για την ενημέρωση τόσο σε περιβαλλοντικά θέματα, όσο και για τις δράσεις της οργάνωσης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του σχολείου, «ύστερα από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες της προηγούμενης περιόδου, ο Βόλος, το Πήλιο και ο Αλμυρός έχουν καταβάλλει προσπάθειες να επανέλθουν στους ρυθμούς τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ