Κατατέθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μία διάταξη για την παραχώρηση τμημάτων δημοσίου ακινήτου με σκοπό την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 125, προβλέπεται ότι για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων η κυριότητα δύο τμημάτων του δημόσιου ακινήτου με ΑΒΚ 628 (παλαιός αιγιαλός), εμβαδού τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων έξι κόμμα ενενήντα τρία (4.406,93) τ.μ. και οκτακοσίων τριάντα εννέα κόμμα ενενήντα έξι (839,96) τ.μ., κειμένων εντός των Ο.Τ. 1274β και 1274γ αντίστοιχα, εντός των εγκεκριμένων ορίων του ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως 84 στο Ο.Τ. 1274 της συνοικίας Νεάπολης του Δήμου Βόλου.

Για την παραχώρηση της κυριότητας των τμημάτων του εν λόγω ακινήτου προβλέπεται η έκδοση απόφασης του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία προσδιορίζεται ο ακριβής σκοπός της παραχώρησης και περιγράφονται τα υπό παραχώρηση τμήματα του ακινήτου.

Σε αυτό το πλαίσιο, και σε συνέχεια σχετικής επικοινωνίας με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Σε συνέχεια όλων των πρωτοβουλιών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, αλλά και των σχετικών συναντήσεων, με ειδική πρόβλεψη στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, με την Κυβέρνηση να ικανοποιεί έτσι ένα δίκαιο, πάγιο αίτημα, μία ουσιώδη ανάγκη των πολιτών της Μαγνησίας, όπως έχει διατυπωθεί και από τον Δήμο Βόλου.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση του άρθρου 125 προβλέπεται η δωρεάν παραχώρηση στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων της κυριότητας δύο τμημάτων δημόσιου ακινήτου με ΑΒΚ 628 (παλαιός αιγιαλός), εμβαδού 4.406,93 τ.μ. και 839,96 τ.μ., κειμένων εντός των εγκεκριμένων ορίων του ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως στο Ο.Τ. 1274 της συνοικίας Νεάπολης του Δήμου Βόλου. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή και την έκδοση του σχετικού νόμου, θα ακολουθήσει απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών με τον προσδιορισμό του ακριβή σκοπού της παραχώρησης και την περιγραφή των υπό παραχώρηση τμημάτων του ακινήτου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ