Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ενεργούς μελισσοκόμους που είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο της περιοχής αρμοδιότητάς της ότι υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση κατεχόμενων κυψελών κάθε έτος από 1η Σεπτεμβρίου έως και την 20η Νοεμβρίου, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 7 της υπ’ αριθ. 140/106513/16-04-2021 ΥΑ.
Ενεργός μελισσοκόμος ο οποίος υποβάλλει τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών μεταξύ της 21ης Οκτωβρίου και της 20ης Νοεμβρίου κάθε έτους, συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά στο δείγμα επιτόπιου ελέγχου.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 11 της ανωτέρω ΥΑ η εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης κατεχόμενων κυψελών επισύρει διοικητικές κυρώσεις (όπως ενδεικτικά: αποστέρηση συμμετοχής σε μέτρα στήριξης και ενίσχυσης του τομέα της μελισσοκομίας, αποστέρηση ασφάλισης από τον Ελληνικό Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) αποστέρηση αποζημίωσης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή αντίξοων καιρικών συνθηκών κ.α.)
Οι μελισσοκόμοι υποβάλλουν την δήλωση κατεχόμενων κυψελών είτε αυτοπροσώπως σε έντυπη μορφή στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων ή ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ