Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ Σωκράτη Σαβελίδη και του Δημάρχου Αλμυρού κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου. Η σύσκεψη έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Αλμυρού και σε αυτήν συμμετείχαν η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Ρηγώ Φασουράκη και η Δημοτική Σύμβουλος Αλμυρού και Διευθύντρια του Γυμνασίου Λ.Τ Ευξεινούπολης κ. Μαρία Σταυραντώνη.

Το κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν η ανάπτυξη της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των Νέων στο Δήμο Αλμυρού. Αυτός ο ιδιαίτερος τύπος εκπαίδευσης αποτελεί ένα στοίχημα των σύγχρονων κοινωνιών καθώς στοχεύει στην απόδοση ίσων ευκαιριών και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων κάθε ανθρώπου, ειδικά των νέων και ειδικότερα των ατόμων με ειδικές ανάγκες για την ένταξή τους και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων) του Αλμυρού. Τα αποτελέσματα της σύσκεψης φαίνεται να ανοίγουν νέους δρόμους στην πιο άνετη και αποτελεσματική εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των νέων με ειδικές ανάγκες στον Αλμυρό σε επίπεδο το οποίο πιθανώς να αποτελέσει και πανελλήνιο πρότυπο. Ειδικότερες πληροφορίες για το θέμα θα ανακοινωθούν λίαν συντόμως.

Επίσης συμφωνήθηκε η κοινή σύσκεψη του Δημάρχου Αλμυρού κ. Ευαγγέλου Χατζηκυριάκου και των συνεργατών του με τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Αλμυρού παρουσία του ΔΔΕ Μαγνησίας Δρ Σωκράτη Σαβελίδη με σκοπό τη βελτιστοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές του Δήμου Αλμυρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ