Τον Αλμυρό επισκέφθηκε το Σάββατο 16/1 ο Χρήστος Τριαντόπουλος, Γ.Γ. του ΥΠ.ΟΙΚ και επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής για την αποκατάσταση των ζημιών από την θεομηνία “Ιανός”.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Βασίλης Αργυρόπουλος καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Τέας υποδέχθηκαν  τον κ. Τριαντόπουλο.

Ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος ενημέρωσαν τον γενικό γραμματέα για το ρυθμό με τον οποίο προχωρούν οι αποκαταστάσεις των ζημιών του “Ιανού”.

Επισκέφτηκαν  το αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Ιωάννη  που έχει καταστραφεί από τον Ιανό καθώς και τον περιφερειακό δρόμο δίπλα στον χείμαρρο Ξηριά, καθώς έχει ήδη εγκριθεί κονδύλι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο εσωτερικών για την ανακατασκευή τους.

Ο Χρ. Τριαντόπουλος διαπίστωσε πως προχωρά ικανοποιητικά η αποκατάσταση των προβλημάτων σε σχέση με τις υποδομές της αγροτικής και κτηνοτροφικής οδοποιίας (αγροτικοί δρόμοι, διαβάσεις προς τα ποιμνιοστάσια κλπ)  ενώ οι ρυθμοί θα επιταχυνθούν τόσο εντός του χειμώνα, όσο και -κυρίως- την Άνοιξη που θα είναι και πιο ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες μιας και υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά για την επισκευή των ζημιών.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού τόνισε ότι αποτελεί ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας η πρόοδος των έργων στον Ξηριά, η αποκατάσταση της περιφερειακής οδού και η θωράκιση της πόλης από τυχόν μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και η αποκατάσταση του αλιευτικού καταφυγίου στον Αγ. Ιωάννη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ