Στο πλαίσιο του συντονισμού και της παρακολούθησης της υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης και ενίσχυσης των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία του «Ιανού», ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφτηκε το Σάββατο τον Αλμυρό, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τη δημοτική αρχή της περιοχής στο πεδίο όπου θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα αποκατάστασης, στο πλαίσιο της πρόσφατης χρηματοδότησης των επιπλέον 2.500.000 μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προς τον Δήμο Αλμυρού.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη στο πεδίο των ζημιών αφορούσε, αρχικά, το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Ιωάννη, το οποίο και έχει υποστεί καταστροφικές ζημιές από τον «Ιανό», επηρεάζοντας ιδιαίτερα δυσμενώς τους πολίτες και τους αλιείς της περιοχής. Πρόκειται για σημαντικές ζημιές σε όλο το εύρος των υποδομών του αλιευτικού καταφυγίου που καθιστoύν αναγκαία την άμεση αποκατάσταση και δομική ανασυγκρότηση της υποδομής, όπως άλλωστε προκύπτει και από τη σχετική προεργασία που έχει πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Αλμυρού. Επίσης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος επισκέφτηκε μαζί με τη δημοτική αρχή και τον περιφερειακό δρόμο δίπλα στον χείμαρρο Ξηριά, όπου σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και κατανομής των εργασιών, προχωρούν οι διεργασίες για την αποκατάσταση μίας σημαντικής υποδομής για την πόλη του Αλμυρού. Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης, υπήρξε μία αναλυτική συζήτηση με τη δημοτική αρχή για την προώθηση των μέτρων αποκατάστασης και στήριξης σε όλο το εύρος της περιοχής του Αλμυρού, δίνοντας έμφαση στις υποδομές, τα δίκτυα, την αγροτική οδοποιία και τους αστικούς χώρους. Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ανέλυσε στη δημοτική αρχή την υλοποίηση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Τέλος, η συζήτηση εργασίας ολοκληρώθηκε με τον σχεδιασμό των επόμενων πρωτοβουλιών και σχεδίων για την αποκατάσταση και στήριξη της περιοχής του Αλμυρού, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ευρύτερης ανασυγκρότησης της περιοχής. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη, σημείωσε ότι «οι διεργασίες αποκατάστασης και στήριξης της περιοχής του Αλμυρού προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να απορροφηθούν άμεσα οι σημαντικοί πόροι που έχουν διοχετευθεί στην περιοχή, να υλοποιηθούν τα έργα αποκατάστασης και να φτάσει η αρωγή του κράτους στους δικαιούχους. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει αναπτυχθεί ένα πλαίσιο στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας και με τους δύο βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης που αποδίδει τόσο σε ρυθμούς όσο και σε αποτέλεσμα. Με αυτούς τους ρυθμούς προχωρούν και οι διεργασίες σε δύο σημαντικά έργα για τον Αλμυρό, η αποκατάσταση των οποίων περιλαμβάνεται στην πρόσφατη χρηματοδότηση των 2.500.000 που εξασφαλίσαμε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται για το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Ιωάννη και τον περιφερειακό δρόμο δίπλα στον Ξηριά, όπου αμφότερα τα έργα θα συμβάλουν καθοριστικά στην αποκατάσταση της κανονικότητας και στη βελτίωση της καθημερινότητας πολλών πολιτών και επαγγελματιών της περιοχής. Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία επιχορήγησης επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την κάλυψη μέρους των ζημιών που είχαν από τη θεομηνία ‘Ιανός’, με αποτέλεσμα αγρότες της περιοχής να λαμβάνουν μία πρώτη αρωγή επί της ζημιάς τους στην παραγωγική τους υποδομή, σε χρόνους σύντομους, που απέχουν παρασάγγας από ό,τι συνέβαινε μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ