Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι κοντά στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου “ΔΗΜΗΤΡΑ” σε ό,τι κι αν τυχόν προκύψει, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την μεγάλη πυρκαγιά και τις εκρήξεις πυρομαχικών στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο υπουργός επισκέφθηκε και είδε από κοντά πληγείσες εκτάσεις στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Είμαστε κοντά σας, μην ανησυχείτε. Από την πρώτη στιγμή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αναγνώρισαν και την δουλειά σας, και τον αγώνα σας, και την στενοχώρια σας, αλλά δεν είστε μόνοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ο υπουργός, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δοκιμάζεται αλλά δεν το βάζει κάτω.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γιάννης Κίτσιος τόνισε ότι προσπαθούν σιγά-σιγά να ξαναβρούν τον “βηματισμό” τους και σε 10 περίπου ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η παραλαβή σταφυλιών από τους παραγωγούς.

Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε:

Απ’ άκρη σε άκρη έχουμε πολλά περιστατικά με πυρκαγιές που προκαλούν ζημιές, προκαλούν πόνο, προκαλούν στενοχώρια, οικονομική αιμορραγία αλλά δημιουργούν κι ένα μεγάλο πείσμα ώστε το συντομότερο δυνατόν, όλοι μαζί, συνεργαζόμενοι, να κλείσουμε τις πληγές και να επαναφέρουμε την κανονικότητα. Αυτό επιτυγχάνεται κι εδώ. Από την πρώτη στιγμή, με εντολη του πρωθυπουργού βρέθηκε εδώ κυβερνητικό κλιμάκιο ώστε να στηρίξει τον κάθε πληγέντα, πολύ περισσότερο δε, τον Συνεταιρισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, ένας από τους παλαιότερους Συνεταιρισμούς της χώρας, με πολύ μεγάλη προσφορά.
Συγχαίρω για την δουλειά που έχουν κάνει, τον πρόεδρο, τα στελέχη, οι ίδιοι οι παραγωγοί. Σύντομα, όλοι μαζί, με μια αλληλεγγύη που καλλιεργείται, πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, ώστε το κάθετι να διορθωθεί. Η ζωή προχωράει κι όταν συνεργαζόμαστε βρίσκουμε γρηγορότερα τον βηματισμό μας και επανεφέρουμε στην κανονικότητα την ζωή μας.
Η κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι δίπλα σας, με ό,τι τρόπους και ό,τι δυνατότητες έχουμε. Δεν τελειώνει η συνεργασία μας μόλις κλείσουν οι κάμερες και φύγει από τον επικαιρότητα το συμβάν αυτό. Είμαστε κοντά, καθώς εκ των πραγμάτων συνεργαζόμαστε για να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της συνεργατικότητας στον πρωτογενή τομέα. Να ενισχύσουμε οτιδήποτε υγιές υπάρχει και να παροτρύνουμε να δημιουργηθούν και πολλά άλλα σχήματα υγιή που πρώτο στόχο θα έχουν την καλή ποιότητα και παραγωγή
”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ