Άνοιξε χθες ανεπίσημα και επίσημα σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αλμυρού, στην οποία θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 400 έμποροι, ενώ θα υπάρχουν και 19 χώροι εστίασης (σουβλατζίδικα), σημεία πώλησης χαλβά, αλλά και μεγάλο λούνα παρκ. Να αναφερθεί ότι φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχουν στο παζάρι του Αλμυρού και έμποροι της πόλης, σε συνεργασία της Τοπικής Ένωσης Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου και του Δήμου.

Η πληρότητα σε σύνολο 439 παραπηγμάτων αναμένεται να αγγίξει το 95%, ενώ οι επαγγελματίες που συμμετέχουν ξεπερνούν τους 130. Πλην των ντόπιων επαγγελματιών, έχουν δηλώσει συμμετοχή έμποροι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως την Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα, την Κομοτηνή, την Θήβα.

Η εμποροπανήγυρη διεξάγεται στη θέση «Ξηριάς» της πόλης του Αλμυρού, όπως φαίνεται στο νεότερο, από Ιουνίου 2023 τοπογραφικό διάγραμμα, το οποίο συνέταξε και θεώρησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού. Περιβάλλεται βόρεια από τη οδό Αεροπόρου Γιόλδαση, νότια από την οδό Στρ. Βελέντζα, δυτικά από την οδό Φιλελλήνων και ανατολικά από Ανώνυμη δημοτική οδό.

Η ευθύνη για την οργάνωση, τη διεξαγωγή, την ομαλή λειτουργία και την εποπτεία του παζαριού, έχει ανατεθεί σε Επιτροπή Εμποροπανήγυρης, η οποία θα λειτουργεί με τη συνεργασία των αρμόδιων, κατά περίπτωση, υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για εξόδους διαφυγής και πρόσβασης, ενώ έχουν τοποθετηθεί και χημικές τουαλέτες σε όλες τις εισόδους.

Στον χώρο του παζαριού θα υπάρχουν διασώστες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, για την κάλυψη περιστατικών σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί, ενώ να αναφερθεί ότι ο δρόμος μπροστά από το παλιό πυροσβεστικό κλιμάκιο θα είναι ελεύθερος από παραπήγματα και θα φωτίζεται για λόγους ασφαλείας.
Το παζάρι θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου, ενώ ανεπίσημα άνοιξε τις πύλες του τις βραδινές ώρες χθες.
Ο χώρος της ετήσιας εμποροπανηγύρεως, σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα, διατίθεται σε χρήση κατά νούμερα, σε τέσσερις Ζώνες και τρεις τομείς:
-Τομέας εμπορικών χρήσεων.
-Τομέας παροχής πρόχειρων γευμάτων από καντίνες – ψησταριές.
-Τομέας ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων λούνα παρκ.
Όπου δημιουργηθούν κενά θα τοποθετηθούν σημάνσεις και κόκκινες διαγραμμίσεις επί των οδών. Τυχόν παραβίαση τους θα επισύρει αντίστοιχα πρόστιμα.
Σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το ύψος του μισθώματος του αντίστοιχου παραπήγματος και για την περίπτωση του λούνα παρκ ίσο με το ύψος του πιο υψηλού μισθώματος εκ των παραπηγμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ