Με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, Ευάγγελου Χατζηκυριάκου, το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του Δήμου για τα Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, Τάσος Δεληζήσης, και εκπρόσωποι των εθελοντών του Δήμου και  της φιλοζωικής, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμίας.

Εκεί τους υποδέχτηκαν, ο Αντιδήμαρχος ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, υπεύθυνος για τα Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, οι δημοτικοί υπάλληλοι  και η κτηνίατρος της δομής. Στα πλαίσια της συζήτησης, έγινε ενημέρωση και ξενάγηση στην δομή προκειμένου όλοι να λάβουν αντίστοιχη τεχνογνωσία για πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν και στον Δήμο Αλμυρού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο διαχείρισης και οργάνωσης της δομής όπως και για τον ενεργό ρόλο των φιλοζωικών συλλόγων στην υιοθεσία και στην βοήθεια σίτισης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων στον αστικό ιστό εκτός δηλαδή του κέντρου περίθαλψης. Τέλος αναφέρθηκαν πως όσο οργανωμένοι και προετοιμασμένοι και να είναι καθημερινά βρίσκονται νέα αδέσποτα ζώα στους δρόμους από εγκατάλειψη που χρίζουν βοηθείας και πως ο αγώνας που δίνουν ώστε τα περισσότερα να υιοθετούνται και να επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον όσο το δυνατόν λιγότερα ζώα γίνεται, είναι διαρκής.

Έχοντας εμπλουτίσει, τη γνώση και την εμπειρία τους και συνεχίζοντας την επίσκεψή τους σε παρόμοιες δομές, οι Εθελοντές Αδέσποτων του Αλμυρού επισημαίνουν σε σχετικό δελτίο Τύπου ότι  θα προχωρήσουν πιο άμεσα σε ενέργειες και πράξεις που θα αμβλύνουν μέχρι να εξαλείψουν το πρόβλημα των αδέσποτων στο δήμο Αλμυρού, το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

«Για τον σκοπό αυτό έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα στον δήμο μας, η οποία με τη βοήθεια όλων των συνδημοτών μας θα προσπαθήσουμε σκληρά για να έχουμε γρήγορα και ορατά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς ήδη έχουμε προχωρήσει σε ενέργειες σίτισης, πλάνο στειρώσεων και υιοθεσιών», σημειώνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ