Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο Ελληνισμός εορτάζει, θυμάται και τιμά αυτούς που αγωνίστηκαν και θεμελίωσαν ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος.

 Το 2021 είναι έτος γιορτής για τον Ελληνισμό.

Για τον επικείμενο εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 χρόνων Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, βάσει του υπ’ αριθμ. 20666/18.03.2021 εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: Ω2ΣΠ46ΜΤΛ6-Υ6Υ) και με γνώμονα τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας COVID-19, θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις:

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

 Γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών από την ανατολή του ηλίου της 23ης μέχρι και τη δύση της 25ης Μαρτίου και γενική φωταγώγηση της πόλης το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ώρα 6:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Πρωτοσύγκελού της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού, π. Δαμασκηνού Κιαμέτη.

Ώρα 7:30 μ.μ.: Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα.

Ώρα 10:15 π.μ.: Πρέπει να έχουν εισέλθει στο Ναό η Δημοτική Αρχή, οι Στρατιωτικοί, οι Αστυνομικοί και οι Πολιτικές Αρχές, οι Οργανώσεις και οι Συμπολίτες.

Ώρα 10:30 π.μ.:  Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του  εκπροσώπου της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού,  με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου ο κος Νικόλαος Χατζηαυγουστίδης, Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές και τους εκπροσώπους των μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων για το τριήμερο του εορτασμού (23, 24 και 25 Μαρτίου) με εικόνες, εκθέματα κ.λ.π. εθνικού περιεχομένου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν:

  • ο κλήρος,
  • ο Δήμαρχος,
  • ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
  • οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές καθώς και οι Οργανισμοί Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

  1. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος για τη ρύθμιση της Ιεροτελεστίας στην οποία να παρευρεθεί όλος ο Κλήρος.
  2. Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού για την τήρηση των μέτρων τροχαίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων.
  3. Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας και του Ηρώου ορίζεται η κυρία Μένη Χρήστου.

Αλμυρός,19 Μαρίου 2021

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Ευάγγελος Χατζηκυριάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ