Αλμυριώτες, Αλμυριώτισσες

Η 25η Μαρτίου αποτελεί ημέρα Τιμής και Δόξας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Είναι ημέρα μνήμης για όλους όσους θυσίασαν τις ζωές τους για να ελευθερώσουν την πατρίδα μας. Είναι όμως ταυτόχρονα και ημέρα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας για τις αντοχές και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε πάντα ο Ελληνισμός ώστε να πορεύεται διαρκώς μπροστά μέσα στη μακραίωνη ιστορία του.

Η φετινή 200ή επέτειος της Εθνεγερσίας που έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου ελληνικού κράτους συντρίβοντας τον τουρκικό ζυγό, βρίσκει την πατρίδα μας -όπως και όλο τον κόσμο- σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωναϊού που απειλεί τις ανθρώπινες ζωές, αλλά και των συνεπειών της, που καταστρέφουν οικονομία και κοινωνία.

Την ίδια ώρα, δε λείπουν οι προκλήσεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που απειλούν θεμελιωμένα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
 

Αλμυριώτες, Αλμυριώτισσες

Σ’ αυτή τη δύσκολη καμπή της ιστορικής μας διαδρομής, ο καλύτερος τρόπος να τιμηθεί η Επέτειος του Μεγάλου Σηκωμού του Γένους, είναι να πορευτούμε με βάση τις παρακαταθήκες των προγόνων μας και τα νάματα του ’21. Με πίστη στις δυνατότητές μας, με εθνική ομοψυχία, με άδολο και ανιδιοτελή πατριωτισμό, υπηρετώντας τις μεγάλες αξίες της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης.

Και, κυρίως, με την πεποίθηση πως τίποτε δεν μπορεί να μας σταθεί εμπόδιο, όταν δουλεύουμε και προσπαθούμε μονιασμένοι και όλοι μαζί για να πετύχουμε οποιονδήποτε στόχο μας σαν κοινωνία. Από τον πιο μικρό, μέχρι τον μεγαλύτερο.

Αλμυριώτες, Αλμυριώτισσες

Από καρδιάς εύχομαι στον καθένα και στην καθεμιά σας ξεχωριστά, Υγεία, Δύναμη, Αντοχές και Προκοπή σ’ εσάς και τις οικογένειές σας.

Χρόνια Πολλά σ’ όλους και όλες!!

-Ο-

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ