Κόλαση στη λωρίδα της Γάζας. Παντού θάνατος και φρίκη. Συνεχίζονται  σήμερα Τρίτη με αμείωτη ένταση οι επιθετικές επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με ισοπέδωση πυκνοκατοικημένων περιοχών με αεροπορικά πλήγματα και βολές πυροβολικού. Ταυτόχρονα, η περιοχή όπου κατοικούν πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχει αποκλειστεί από παντού, έχει διακοπεί η παροχή ενέργειας αλλά και η ύδρευση. Η φρασεολογία της ισραηλινής στρατιωτικής ηγεσίας για σύγκρουση με «ανθρώπινα ζώα» έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις διεθνώς.

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας καλεί στη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου προκειμένου να φτάσει στις αποκλεισμένες από το Ισραήλ περιοχές υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ανάγκες. Τα νοσοκομεία, χωρίς ρεύμα και νερό, έχουν γεμίσει νεκρούς και τραυματίες, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι υπάρχουν αναφορές σε πυρά που δέχθηκαν ασθενοφόρα στην Κχαν Γιουνίς, αλλά και ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στην Μπεΐτ Χανούν.

Τεράστια πλήθη απελπισμένων κατοίκων της Γάζας προσπαθούν να σωθούν μετακινούμενοι μέσα στην αποκλεισμένη από το Ισραήλ περιοχή. Ο ΟΗΕ εκτιμά τον αριθμό τους σε 180.000 την Τρίτη, και αυτός «αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο», όπως τονίζεται.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πλέον έχει τον πλήρη έλεγχο των μεθοριακών περιοχών με την Λωρίδα της Γάζας, καθώς συγκεντρώνονται εκεί όλο και περισσότερες δυνάμεις, με πάνω από 100.000 στρατιώτες και μηχανοκίνητες μονάδες, τεθωρακισμένα και πυροβολικό, κατά τα φαινόμενα για να προχωρήσουν σε χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Χαμάς. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στην επικράτεια του Ισραήλ έχουν καταμετρηθεί πάνω από 1.500 νεκροί μαχητές της Χαμάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ