Ποινές φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τρεις Ρομά ηλικίας 29, 28 και 48 ετών αντίστοιχα.

Οι κατηγορούμενοι «άνοιξαν» πέντε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 24.000 ευρώ

Έδρασαν σε Πτελεό, Αγία Τριάδα και Σούρπη και σε διάστημα τεσσάρων ημερών έγιναν ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων, που ανακάλυπταν αναστατωμένοι να έχουν κάνει φτερά οι περιουσίες τους.

Οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών ανακάλυπταν την απώλεια των αντικειμένων τους όταν δυστυχώς, ήταν πλέον αργά και οι δράστες είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Από την προανάκριση είχε προκύψει ότι δρούσαν συνήθως πρωινές ώρες, όταν απουσίαζαν οι παθόντες από τα σπίτια τους για λόγους εργασίας και σε κάθε περίπτωση, πάντοτε σε ανύποπτες χρονικές στιγμές.

Οι κλοπές διαπράχτηκαν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου του 2016. Η Αστυνομία οδηγήθηκε τελικά στα ίχνη των κατηγορούμενων από τα αποτυπώματα που ελήφθησαν από τη Σήμανση.

Όπως προέκυψε, είχαν απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν με παρόμοιες υποθέσεις και έτσι κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν χθες με το δικαστήριο να μην τους αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό.

Εξάλλου, δεν παραβρέθηκαν στο δικαστήριο για να απολογηθούν για τις πράξεις τους, ούτε εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρο. Καταδικάστηκαν έτσι ερήμην.

Αντίθετα, παρόντες στη δίκη ήταν οι παθόντες που περιέγραψαν στο δικαστήριο πως αντιλήφθηκαν τις κλοπές με πολύτιμα αντικείμενα να εξαφανίζονται από το σπίτι τους και να χάνονται.

Σε μερικές μέρες οι κάτοικοι σε Πτελεό, Αγία Τριάδα και Σούρπη είχαν αναστατωθεί και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να προστατέψουν τις περιουσίες τους φοβούμενοι ότι θα είναι ο επόμενος στόχος.

Οι κλοπές μονοπωλούσαν τις συζητήσεις των χωριών τους με την Αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τελικά η δράση των διαρρηκτών ,που ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου του 2016, σταμάτησε στις 16 Νοεμβρίου του 2016 με την Αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες. Μετά την ταυτοποίηση των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία και η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.

Επισημαίνεται ότι αν οι καταδικασθέντες ήταν παρόντες στο δικαστήριο, μετά τη δίκη θα κρατούνταν για φυλάκιση. Επειδή ωστόσο, απουσίαζαν θα αναζητηθούν από την Αστυνομία για να εκτελέσουν τη δικαστική απόφαση.

πηγή:https://www.taxydromos.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ