Στο πλαίσιο του συντονισμού των αποκαταστάσεων και της στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία «Ιανός», συνεχίζονται οι χρηματοδοτικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης προς τους δήμους των περιοχών για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε υποδομές και σε δίκτυα. Προς αυτή την κατεύθυνση, εκδόθηκαν μία σειρά από αποφάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για έκτακτη χρηματοδοτική στήριξη των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας, 1.000.000 ευρώ και 500.000 ευρώ αντίστοιχα, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών. 

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «[…] η χρηματοδοτική στήριξη προς τους δήμους που έχουν πληγεί από τη θεομηνία “Ιανός” συνεχίζονται, καθώς ωριμάζει και ο τεχνικός σχεδιασμός των έργων και των αναγκών για αποκαταστάσεις και βελτιώσεις σε υποδομές. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζονται και οι επισκέψεις, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, την Περιφέρεια, τους βουλευτές και τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής, σε περιοχές που έχουν πληγεί, ώστε να διαπιστωθεί τόσο η πρόοδος των εργασιών, όσο και τα ζητήματα που υπάρχουν ως προς τις αποκαταστάσεις. Τέτοιες επισκέψεις την τελευταία περίοδο πραγματοποιήθηκαν στα χωριά της Αργιθέας και στην Οξυά του Μουζακίου, όπου έλαβαν χώρα εκτενείς συζητήσεις με τους παράγοντες και τους κατοίκους της περιοχής, εστιάζοντας στη δρομολόγηση λύσεων στα ζητήματα που έχουν προκύψει. 

Ειδικά, στην περίπτωση της Οξυάς, κατά τη διάρκεια της νέας επίσκεψης στην περιοχή, βρεθήκαμε σε οικισμούς τόσο της Ανατολικής Οξυάς, όσο και της Δυτικής Οξυάς, όπου το καταστροφικό πέρασμα επηρέασε καθοριστικά την προσβασιμότητα των κατοίκων στις περιουσίες τους και διαφοροποίησε τη μορφολογία της περιοχής. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Κυβέρνηση διέθεσε επιπλέον πόρους, ύψους 1.000.000 ευρώ, προς τον Δήμο, σε ένα κλίμα στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί όλη αυτή την περίοδο, για παρεμβάσεις αποκατάστασης υποδομών και δικτύων της περιοχής, στο πλαίσιο, φυσικά, του προγραμματισμού και των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής. Αντίστοιχα, 500.000 ευρώ διατέθηκαν προς τον Δήμο Αργιθέας για παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής σε χωριά και οικισμούς της περιοχής, ώστε να διορθωθούν προβλήματα σε υποδομών για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να ενδυναμωθεί η προσπάθεια σταδιακής αποκατάστασης της κανονικότητας – σε συνδυασμό φυσικά, και με άλλες σχετικές δράσεις και παρεμβάσεις. Και η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους συνεχίζεται για να φτάσει η κρατική αρωγή και στήριξη στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ