Παράταση του lockdown  για μία ακόμη εβδομάδα, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μάλιστα, όπως είπε, προφανώς για να αποφευχθεί το μπάχαλο που συνέβη τις τελευταίες ημέρες, κάθε Παρασκευή θα ανακοινώνεται τι θα ισχύσει την επόμενη εβδομάδα.

Τι δεν θα λειτουργήσει

Συγκεκριμένα, λόγω της συνεχιζόμενης αρνητικής επιδημιολογικής κατάστασης, το lockdown παρατείνεται έως τις 18/1/2021 στις 6 το πρωί.

Έτσι συνεχίζονται όλες οι απαγορεύσεις που ισχύουν:

-Μετακίνηση μόνο με sms.

-Συνέχιση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό.

-Συνέχιση Όχι στο λιανεμπόριο ακόμα και με τη μέθοδο του click away.

-Συνέχιση της απαγόρευσης λειτουργίας των βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, Κέντρων Αισθητικής και ΚΤΕΟ.

-Συνέχιση απαγόρευσης για ψάρεμα, κυνήγι.

-Εκκλησίες: Λειτουργία χωρίς την παρουσία πιστών. Μόνο ατομική λατρεία.  Στις κηδείες με τη συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως 9 ατόμων

-Συνέχιση τηλεργασίας.

-Συνέχιση των μέτρων που ισχύουν σήμερα στα δικαστήρια.

-Στις 17 Ιανουαρίου ξεκινούν η Super League 2 και η Volley League με ειδικά μέτρα.

-Αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό για 7 ημέρες. Επιπρόσθετα απαιτείται και αρνητικό τεστ rapid test. Ειδικά, οι επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται και σε rapid test στην Ελλάδα, πριν τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, ενώ θα κάνουν τεστ και κατά την αναχώρησή τους.

Τι θα γίνει με Γυμνάσια, Λύκεια

Παράλληλα, όπως είπε ο καθηγήτρια Παπαευαγγέλου, μετά το άνοιγμα από τη Δευτέρα 11/1, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων Ειδικής  Αγωγής και Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, η Επιτροπή θα εξετάσει τη δια ζώσης λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων το επόμενο διάστημα και ανάλογα με τα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά
Ανοίγουν τη Δευτέρα 11/1 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και ειδικά σχολεία. Τα σχολεία θα ανοίξουν και στις περιοχές που ισχύουν ειδικά μέτρα, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή τους.
Θα ισχύει διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης και χρήση περισσότερων εισόδων. Ενώ οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ μέσω της ειδικής πλατφόρμας.
Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα, όπως η μάσκα, τα αντισηπτικά, οι καθαρισμοί και οι αποστάσεις.

Μαξίμου: Προανήγγειλε άνοιγμα

Υπενθυμίζεται ότι το Μέγαρου Μαξίμου προανήγειλlε  ότι όλες αυτές οι λειτουργίες θα ανοίξουν την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου,

Συγκεκριμένα, το non paper του Μεγάρου Μαξίμου από το περασμένο Σάββατο 2/1. ανέφερε επί λέξει:

Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανίων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ