Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παράγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, αναφορικά με μήνυση που έχει κατατεθεί για έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Αλμυρού, την περίοδο 2011-2014, ποσού που φέρεται να ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες τα διερευνώμενα αδικήματα είναι υπεξαίρεση ή απιστία για ταμειακό έλλειμμα στον Δήμο Αλμυρού, με βάση σχετικό έλεγχο που διενεργεί ο αναπληρωτής επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αρμόδιος για τη Μαγνησία.

Μάλιστα η προκαταρκτική θα περιλαμβάνει και την κατάθεση του εν λόγω επιτρόπου ενώπιον του πταισματοδίκη που έχει οριστεί, να την φέρει εις πέρας. Η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος, καθώς το ποσό που φέρεται να λείπει από το ταμείο του Δήμου, ξεπερνά τις 120.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι και το 2016 είχε γίνει σχετική καταγγελία για έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Αλμυρού, αλλά η υπόθεση είχε τεθεί το 2018 στο αρχείο.

Τώρα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που ο έλεγχος από τον αναπληρωτή επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει προχωρήσει, φέρεται να βρέθηκαν νεότερα στοιχεία, που μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ανεβάζουν στις 970.000 ευρώ, για την περίοδο 2011-2013. Το έλλειμμα φέρεται να έχει διαπιστωθεί τόσο στο ταμείο του Δήμου, όσο και σ’ αυτό του Νομικού Προσώπου του Δήμου.

Πηγή:https://e-thessalia.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ