Σε περισσότερους από 300 απεγκλωβισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, που πλήττεται από την κακοκαιρία Elias, έχει προχωρήσει η Πυροσβεστική.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης και στις Αλυκές και στην Αγριά.

Μόνο στο Βόλο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα με τη συμβολή επίσης της 2ης, της 7ης και της 8η ΕΜΑΚ, ενώ με βάρκες, ερπυστριοφόρα και Hummer συνδράμει ο στρατός.

Ασθενείς έμειναν χωρίς οξυγόνο εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους

Λόγω των πλημμυρών σε υποσταθμούς της ΔΕΗ που βρίσκονται σε υπόγεια κτιρίων, η πόλη δεν έχει ρεύμα, με αποτέλεσμα ασθενείς με σοβαρά προβλήματα να έχουν μείνει χωρίς οξυγόνο, εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Ασθενείς με αναπνευστικές ανεπάρκειες και άλλα προβλήματα υγείας, σύμφωνα με το gegonota.news, έμειναν χωρίς οξυγόνο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Βόλου με τη βοήθεια εθελοντών.

Κόσμος αναζητά απελπισμένα βοήθεια για μεταφορά του στο Νοσοκομείο, από τη Νέα Ιωνία, την Μακρινίτσα, το Διμήνι, την Άλλη Μεριά.

Προσέγγιση γίνεται με μεγάλη δυσκολία και με τεράστια καθυστέρηση μόνο στη Νέα Ιωνία γιατί οι δρόμοι είναι ποτάμια.

Ένα ζευγάρι εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του στην πολύπαθη συνοικία Νέο Δέλτα καθώς το ένα μέλος λόγω αναπηρίας δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Ευτυχώς επενέβη έγκαιρα η Πυροσβεστική.

Πλημμύρισε πάλι το Νοσοκομείου Βόλου

Γέμισαν νερά τα δύο υπόγεια και η τραπεζαρία

Στο ίδιο έργο θεατές στο νοσοκομείο του Βόλου, το οποίο, πλημμύρισε για ακόμα μια φορά, λόγω της κακοκαιρίας Elias, όπως συνέβη και στην κακοκαιρία Daniel.

Τα υπόγεια του νοσοκομείου γέμισαν νερά, την ώρα που εθελοντές προσπαθούσαν να μεταφέρουν εκεί τους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα που χρειάζονται οξυγόνο, αλλά τα σπίτια τους είναι για ώρες χωρίς ρεύμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ