Δραματική ήταν η νύχτα και για χωριά του Νομού Λάρισας και συγκεκριμένα των δήμων Φαρσάλων και Κιλελέρ όπου είχαμε εκκενώσεις από τους κατοίκους, 20 μέρες μετά το πέρασμα της θεομηνίας Daniel, καθώς και η νέα κακοκαιρία Elias αποδείχτηκε εξίσου καταστροφική.

Στα χωριά του πρώην δήμου Ενιπέα στα Φάρσαλα, το Ανωχώρι, το Κατχώρι, το Μικρό και Μεγάλο Ευίδριο, τα Πυργάκια, την Υπέρεια, το Βασιλί, το Πολυνέρι   και το Σταυρό οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν για μια ακόμη φορά λόγω του έντονου πλημμυρικού φαινομένου τα σπίτια τους με εντολή να απομακρυνθούν προς Φάρσαλα, ενώ ορισμένοι παρέμεινα στην Υπέρεια στην εκκλησία.

Στα παρακάρλια χωριά του δήμου Κιλελέρ τελευταίο, τις πρώτες πρωινές ώρες εκκενώθηκε το Αχίλλειο Λάρισας όταν ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων, ενώ προηγουμένως είχε δοθεί εντολή εκκένωσης και σε άλλα χωριά, με πρώτο το Σωτήριο νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης. Ακολούθησαν,  ο οικισμός Κάμπος του Δήμου Λαρισαίων, τα χωριά Αρμένιο και Νίκη του Δήμου Κιλελέρ. Στη Χάλκη είχαμε επίσης πλημμυρικά φαινόμενα από τα νερά του Γκουσμπασανιώτη, ενώ πλημμύρισε πάλι το εργοστάσιο της Delmonte.

Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε τρεις δήμους της ΠΕ Λάρισας 

Ένας μετά τον άλλο οι τρεις δήμοι της ΠΕ Λάρισας χθες το βράδυ εξέδιδαν ανακοινώσεις ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Πρόκειται για τους δήμους Φαρσάλων, Κιλελέρ και Αγιάς.

Μπλακ άουτ και σκοτάδι…

Δεν ήταν λίγες οι περιοχές που έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση την εφιαλτική χθεσινή νύχτα συμπεριλαμβανομένων τα παράλια της Αγιάς και αρκετά χωριά της Αγιάς και του Κιλελέρ.

Διακοπή κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Διεύθυνση Αστυνομίας

Όπως ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, από τον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου (χ.θ. 08+140) έως τα όρια ν. Λάρισας με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (χ.θ. 33+640).

Eξαιρούνται:

(α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας.

(β) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης, στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, από ώρα 06.00΄ της 21-09-2023 άρθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούσαν απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τα όρια με το νομό Πιερίας, πλην των υπερβαρέων οχημάτων (άνω των 44 τόνων μικτού φορτίου), των οποίων η κυκλοφορία στο ανωτέρω τμήμα δεν επιτρέπεται.

Η κίνηση όλων οχημάτων, συμπεριλαμβανόμενων και των οχημάτων  άνω των 3,5 τόνων και μέχρι τους 44 τόνους, θα πραγματοποιείται από την αριστερή λωρίδα και στα δύο -2- ρεύματα  κυκλοφορίας.

Η κίνηση δε των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και μέχρι τους 44 τόνους, θα πραγματοποιείται με μέγιστη ταχύτητα μέχρι 80 Km/h και ελάχιστη μεταξύ τους απόσταση εκατό (100) μέτρων.

Λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

(α) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.

(β) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων

των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων –Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

(γ) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.

Στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης, η κυκλοφορία, από τη χ/θ 2+000 (Κυκλικός Κόμβος Αλκαζάρ) έως τη διασταύρωση Γιάννουλης – Φαλάνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, επιτρέπεται σε όλα τα οχήματα έως 30 τόνους.

Για τα οχήματα από 30 έως 60 τόνους, επιτρέπεται μοναχική διέλευσή τους και για τα οχήματα άνω των 60 τόνων, επιτρέπεται η διέλευσή τους κατόπιν ειδικής άδειας διέλευσης.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης (ρεύμα προς Λάρισα), από το ύψος των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης έως και τη Γέφυρα Πηνειού, θα διεξάγεται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω επαρχιακές οδούς του Δήμου Κιλελέρ:

Επαρχιακή οδός Σοφού-Καλού Νερού, από τη διασταύρωσή της με την Ε.Ο. Λάρισας-Φαρσάλων έως την τοπική Κοινότητα Σοφού,

Επαρχιακή οδός Μύρων-Νέου Περιβολίου,

Επαρχιακή οδός Δοξαρά-Αγίου Γεωργίου,

Επαρχιακή οδός Αχιλλείου-Καλαμακίου &

Επαρχιακή οδός Νέου Περιβολίου-Αγναντερής.

Διακοπή της κυκλοφορίας στον ανατολικό και δυτικό παράδρομο του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των παραδρόμων, από το ύψος του Α/Κ Γυρτώνης (χ/θ 367+319) έως τα όρια του νομού Λάρισας με το νομό Μαγνησίας (χ.θ. 323+439).

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, του δεξιού παράπλευρου οδικού δικτύου του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. από τον Ημικόμβο Μακρυχωρίου (χ/θ 373+460) έως τον Α/Κ Ευαγγελισμού (χ/θ 377+176).

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως Βελίκα.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας της Περιφερειακής Οδού Ελασσόνας – Δρυμού, από τη συμβολή της με την οδό Μαυροδήμου έως τη συμβολή της με την Εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης (χ/θ 42+800).

Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής,

στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Αλεξανδρινής &

στην επαρχιακή οδό Ομολίου – Παλαιόπυργου.

Νεότερη ενημέρωση 08.03 π.μ.: Άνοιξε ο δρόμος ΠΕΟ Λάρισας – Βόλο

Ανακοινώνεται ότι άρθηκαν οι προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

(α) στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου από τον Κόμβο 304 ΠΕΒ μέχρι την πόλη του Βόλου σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Βόλο & προς Λάρισα).

(β) στην Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων από τη θέση «Κόκκινος» μέχρι τις Μικροθήβες σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Μικροθήβες & προς Βόλο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ