Εξιχνιάστηκαν -16- περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε περιοχές του νομού Μαγνησίας

 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού και ενός άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού του

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου -16- περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το προηγούμενο έτος σε περιοχές του νομού Μαγνησίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού και ενός άγνωστου, μέχρι στιγμής συνεργού του, για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι -2- δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 04 έως 12-06-2021, σε περιοχές των Δήμων Βόλου και Αλμυρού, διέπραξαν -11- κλοπές σε οικίες, από τις οποίες -10- τετελεσμένες και -1- σε απόπειρα, καθώς και -3- κλοπές και -2- διαρρήξεις οχημάτων.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες εντόπιζαν μονοκατοικίες και εισέρχονταν σ’ αυτές ακόμη και όταν οι ένοικοι βρίσκονταν στο εσωτερικό τους, παραβιάζοντας παράθυρα ή πόρτες με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου. Μάλιστα, σε περίπτωση που έβρισκαν κλειδί οχήματος, το αφαιρούσαν και στη συνέχεια εντόπιζαν το όχημα που αντιστοιχούσε στο κλειδί, το οποίο είτε το ερευνούσαν είτε ακόμη και το αφαιρούσαν, κατά περίσταση.

Συνολικά, από την παράνομη δραστηριότητά τους αποκόμισαν κοσμήματα, χρυσαφικά και τιμαλφή, με το συνολικό αποκομισθέν όφελος να προσδιορίζεται άνω των 55.000 ευρώ, καθώς και χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους -1.600- ευρώ.

Τα αφαιρεθέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και για την ταυτοποίηση του άγνωστου δράστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ