Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Europe Direct και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με αφορμή την “Ημέρα της Ευρώπης”, την Τρίτη 9 Μαΐου στις 11 π.μ. στο κέντρο “Φρούριο” Λάρισας διοργάνωσαν εκδήλωση βράβευσης σχολείων της Θεσσαλίας που διακρίθηκαν σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, παρουσία εκπαιδευτικών, και απονεμήθηκαν  τιμητικές πλακέτες για τις σπουδαίες διακρίσεις και συμμετοχές τους.

Το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Ευξεινούπολης βραβεύτηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Κων/νο Αγοραστό για την διάκριση που κατέκτησε στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό, “Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες” με τον μαθητή Κυρίτση Χρήστο – Παρασκευά (1o Bραβείο).

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων/νος Αγοραστός αναφέρθηκε στον συμβολισμό της «Ημέρας της Ευρώπης», στις αξίες που εκπροσωπεί, στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε με επιτυχία χάρη στη συνεργασία και στην κοινή βούληση των κρατών-μελών της. Συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς και τους κάλεσε να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν, διαβεβαιώνοντας ότι “η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό τους”.

Ο κ. Βασίλης Γαλάνης, υπεύθυνος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, υπενθύμισε τις σπουδαίες διακρίσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον διαγωνισμό ASOC  το 2020, με την συμμετοχή 4 μόνο σχολείων της Θεσσαλίας (ένα από τα 4 ήταν το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, το οποίο ασχολήθηκε με τα Υποβρύχια Μουσεία και τις Ενάλιες Αρχαιότητες στην Αλόννησο και τον Δυτικό Παγασητικό). Προβλήθηκε το βίντεο της Περιφέρειας που απέσπασε το Πρώτο βραβείο στην Ευρώπη, στο οποίο είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε και εμείς  ως σχολείο με το πρόγραμμα ΑSOC που υλοποιήσαμε. Αισθανθήκαμε υπερήφανοι που είδαμε τη δουλειά μας να προβάλλεται ξανά και να γίνεται παράδειγμα προς μίμηση.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά τα σύνολα “Big Band” και “Music Arte”  του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν δώρα.

Το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Ευξεινούπολης εκπροσώπησαν η Διευθύντρια Μαρία Σταυραντώνη, η εκπαιδευτικός των Καλλιτεχνικών κ. Γκαραγκούνη Παυλίνα και ο μαθητής Κυρίτσης Χρήστος-Παρασκευάς.                                   Η Διευθύντρια                                                                                   Μαρία  Σταυραντώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here