Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή μόλις ενημερώθηκε για τη σπουδαία επιτυχία του Aλμυριώτη Στάθη Ηλιάκη, ο οποίος έγινε δεκτός στο Massachusetts Institute of Technology (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης), επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για να τον συγχαρεί.
Με την άδειά του κ. Ηλιάκη, η υφυπουργός Παιδείας δημοσιοποιεί την επικοινωνία τους προκειμένου η πορεία του και η ισχυρή του θέληση να λειτουργήσουν ως κίνητρο και παράδειγμα για τις νέες και τους νέους που διαγράφουν τη δική τους διαδρομή προς την επίτευξη των στόχων τους.
Ο μαθητής της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Αλμυρού είχε κάνει περήφανη την οικογένειά του και όλη τη Μαγνησία όταν το 2018 πέρασε πρώτος στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
Οι σπουδαίες του επιδόσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων και ο Στάθης Ηλιάκης κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση σε ένα από τα κορυφαία, αν όχι το κορυφαίο, πανεπιστήμια στον κόσμο.
Η υφυπουργός Παιδείας συνεχάρη τον Μάγνητα φοιτητή για την κατάκτηση μιας ακόμα δύσκολης κορυφής, για την επιβράβευση των κόπων του, για την τεράστια διάκρισή του μέσα από την απολύτως επιτυχή έκβαση της διαδικασίας συνεντεύξεων με διακεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του, που συνάδουν με την υψηλή επιστημονική του κατάρτιση και το, ήδη, σημαντικό ερευνητικό του έργο.
Η κα Μακρή ευχήθηκε στον Στάθη Ηλιάκη καλή συνέχεια στις σπουδές του, να ζήσει το όνειρό του και την δυνατότητα που, αξιοκρατικά, του δίνεται στο φημισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον του ΜΙΤ και να γράψει τη δική του ιστορία στο επιστημονικό του πεδίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here