Την κατ’ εξαίρεση κίνηση πολιτών και οχημάτων σε δάση όπου λειτουργούν επιχειρήσεις, όπως στο δάσος Κουρί του Αλμυρού, που πλήττονται από την απόφαση απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων της Γ.Γ. Π.Π., για την αποφυγή πρόκλησης ή εξάπλωσης πυρκαγιάς, ζητά με επιστολή της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ειδικότερα, η κ. Κολυνδρίνη απέστειλε χθες Δευτέρα 17.07.2023 την με αρ. 293876/17.07.2023 επιστολή προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κοινοποιούμενη προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασ. Κικίλια και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.  Χρ. Τριαντόπουλο, με την οποία ζητά να εξεταστεί η κατά περίπτωση πρόβλεψη ρύθμιση της απαγόρευσης  διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε , συγκεκριμένες δασικές περιοχές όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις.

«Σε εκτέλεση του ως άνω σχετικού και την έκδοση αντίστοιχων αποφάσεων, και δεδομένου ότι υπάρχουν σχετικές αντιδράσεις από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε δασικές περιοχές παρακαλούμε όπως επανεξεταστεί το πλαίσιο εκτέλεσης έκδοσης αποφάσεων απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. 

Ειδικότερα στην περιοχή του Αλμυρού και στο δάσος «Κουρί» λειτουργεί από ετών επιχείρηση η οποία πλήττεται με την οριζόντια εφαρμογή του σχετικού μέτρου και δεν δύναται να λειτουργήσει. Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. ήδη από την Παρασκευή 14.07.2023 μέχρι και αύριο Τρίτη 18.07.2023 ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής, κυκλοφορίας κλπ. σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4926/22 (ΦΕΚ 82Α/20-04-2022) μεταξύ άλλων στο δάσος «Κουρί» του Δ. Αλμυρού, καθώς βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3 (ΥΨΗΛΟ) στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ήδη λάβει γνώση και ο αρμόδιος Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, που κατάγεται από την εν λόγω περιοχή. 

Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε όπως εξετάσετε την δυνατότητα της κατά περίπτωσης πρόβλεψης ρύθμισης της απαγόρευσης  διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ