Από το πρωί της Τρίτης, σε συνέχεια σχετικής άδειας από το Πυροσβεστικό Σώμα, ξεκίνησαν οι αυτοψίες και καταγραφές των ζημιών σε κτίρια και επιχειρήσεις από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Δήμο Σαρωνικού. Συγκεκριμένα, έξι κλιμάκια βρίσκονται στο πεδίο και πραγματοποιούν αυτοψίες σε όλο το εύρος της περιοχής που επλήγη από την μεγάλη πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια προηγήθηκε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές και συντονιστική σύσκεψη στο κινητό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος» του Υπουργού Επικρατείας, κ. Άκη Σκέρτσου, και του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτοδιοικητικούς φορείς, με στόχο η διαδικασία αυτοψιών, καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών να προχωρήσει με τους συνήθεις ταχείς ρυθμούς για να ακολουθήσει – με αντίστοιχη ταχύτητα – η υλοποίηση των μέτρων του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «άμεσα τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής βρέθηκαν στο πεδίο και, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, ξεκίνησαν τις αυτοψίες, τις καταγραφές και τις εκτιμήσεις των ζημιών της χθεσινής πυρκαγιάς στην Αττική, ενώ παράλληλα δρομολογούνται όλα τα μέτρα στήριξης του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς τους πληγέντες. Το πλαίσιο, λοιπόν, της κρατικής αρωγής κινητοποιήθηκε – όπως έχει γίνει άλλωστε μέχρι τώρα – τάχιστα και μεθοδικά, ώστε με αντίστοιχη ταχύτητα, αλλά και αποτελεσματικότητα, το κράτος να σταθεί δίπλα και να στηρίξει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή. Και συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ