Δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Αλμυρού, το διήμερο 16-17 Αυγούστου, στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση της πόλης του Αλμυρού όταν τα Ελληνικά στρατεύματα μπήκαν στον Αλμυρό τις 17-8-1881  για να τον απελευθερώσουν από τον οθωμανικό ζυγό.

Την Τρίτη λοιπόν 17 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού μυθιστορήματος της κ. Χρύσας Μαρδάκη, κοινωνιολόγου, συγγραφέα και τέως διευθύντριας ΓΕΛ, με τίτλο «Ελέγκω Αν ήσουν γυναίκα στην Ελληνική Επανάσταση…».

Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. Βίκτωρ Κοντονάτσιος, πρόεδρος της Φιλάρχαιου Εταιρείας Αλμυρού και Δέσποινα Κακασή, μέλος της «Λέσχης Ιστορίας, Λόγου και Τέχνης».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Αλμυρού κ. Αρετή Μπέη.
Η μουσική επιμέλεια ήταν της κ. Φρόσως Γαρδικλή, διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού.
Στο τραγούδι συμμετείχε οι κ.κ. Χριστίνα Κουλάκου και Μπέτυ Κοτζαπαναγιώτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τμήματα χορευτικών από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης, από τον Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατάνου.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Μπουκώρος Χρήστος, Μεικόπουλος Αλέξανδρος,εκπρόσωπος του Βουλευτή Λιούπη,ο Δήμαρχος Αλμυρού Χατζηκυριάκος Βαγγέλης, ο πρώην Δήμαρχος Εσερίδης Δημήτρης,ο Πρόεδρος των Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης Αμβράζης Γεώργιος,οι Αντιπρόεδροι Πρεβεζιάνος Ιωάννης και Μπουρλής Βασίλειος,ο υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου και Δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίδας Ιωάννης, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

“Αν ήσουν γυναίκα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 θα φώναζες “Ελευθερία ή Θάνατος”;Θα μιλούσες ανοιχτά για πολεμικό πάθος; Θα αντιστεκόσουν στην τυραννία”;
Μέσα από το βιβλίο της συγγραφέως  Χρύσα Μαρδάκη γνωρίζουμε ότι πολλές Ελληνίδες ανόρθωσαν το ανάστημα τους και συνέβαλαν ουσιαστικά τόσο στο πεδίο μάχης όσο κ της πολιτικής και των κοινωνικών αντιλήψεων.
Μια από αυτές είναι κ η ΕΛΕΓΚΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ