“Στον σάκκο …. του περιηγητή της Αρχαίας Άλου προς τις Φθιώτιδες Θήβες”

 Τη Δευτέρα 04/12/23 οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης επισκέφτηκαν τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που έχει αναλάβει για το σχολικό έτος 2023-24. Τους μαθητές και τους συνοδούς  καθηγητές τους Tζαφλέρη Γεώργιο, Τσιαμανή Ελένη και Γεωργακοπούλου Αργυρώ δέχτηκαν στον χώρο οι κ.κ. Λασκαρίδης και Φυτιλής, μέλη της Φιλαρχαίου, οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές για τη Φιλάρχαιο Εταιρεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αλμυρού, την κλασσική Άλο, τις Φθιώτιδες- Θήβες αλλά και για την ευρύτερη τοπική ιστορία.

Οι μαθητές έθεσαν κάποια ερωτήματα που αφορούν την κλασσική εποχή της Άλου και το θέατρο των Φθιώτιδων Θηβών που η συγκεκριμένη τάξη το έχει υιοθετήσει από την προηγούμενη σχολική τάξη σε συνεργασία με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ. Μάλιστα ο κ. Λασκαρίδης είχε ανθολογήσει αποσπάσματα από τα διάφορα τεύχη της Φιλαρχαίου και τα υπέδειξε στους μαθητές μας προσπαθώντας να τους βοηθήσει στην εργασία τους.

Η ενδιαφέρουσα συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά ενός πολύτιμου δώρου για το Σχολείο και για τους μαθητές μας: τα Δελτία της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού: ΟΘΡΥΣ.

Τους ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία και το ανεκτίμητο δώρο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ