Τη Δευτέρα 18/12/23 το Γυμνάσιο – Λυκειακές  Τάξεις  Ευξεινούπολης  μαζί με το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού πραγματοποίησε  εκπαιδευτική επίσκεψη στις  λίμνες Ζερέλια στο πλαίσιο του προγράμματος που τα δύο σχολεία έχουν αναλάβει και εκπονούν από κοινού.  Οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές αλλά και τους γονείς που πρόθυμα συνεργάστηκαν  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινία μικρού μήκους στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης   του Δήμου Αλμυρού.

Στη συνέχεια οι μαθητές συνοδεία των καθηγητών τους  περιηγήθηκαν  στη μικρή λίμνη των Ζερελίων. Μάλιστα  φωτογραφήθηκαν από τον κ.  Μαντζορογεώργο Ραφαήλ, ο οποίος εθελοντικά και αμισθί δέχτηκε να απαθανατίσει την επίσκεψη των σχολείων μας, τον οποίο και θερμά ευχαριστούμε.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμά μας:  Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο «Στον σάκκο του περιηγητή της Αρχαίας Άλου προς το θέατρο των Φθιώτιδων Θηβών» και θα γίνει προσπάθεια να μάθουν οι μαθητές ποια τρόφιμα θα μετέφερε στον σάκκο του ένας κάτοικος της Αρχαίας Άλου που σκόπευε να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση στο αρχαίο θέατρο των Φθιώτιδων Θηβών. Θα εξεταστεί, παράλληλα, πέρα από την τοπική ιστορία της περιοχής και η γεωγραφία αλλά και  η βλάστηση που συνδέεται  με την παραγωγή τροφίμων αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που μπορεί να ισχύουν ως σήμερα. Τέλος, θα επιχειρήσουμε να γνωστοποιήσουμε τα συμπεράσματά μας σε ένα σχολείο μιας άλλης περιοχής.

Το φετινό πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του περυσινού πολιτιστικού που ολοκλήρωσε το σχολείο της Ευξεινούπολης και έφερε τον τίτλο «Η επιστροφή του Φρίξου και της Έλλης στην Ευξεινούπολη». Στο πλαίσιο του προγράμματος  το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Ευξεινούπολης σε συνεργασία με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ υιοθέτησε το θέατρο των Φθιώτιδων Θηβών.

DCIM101MEDIADJI_0052.JPG

Συνοδοί καθηγητές από το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Ευξεινούπολης: Σταυραντώνη Μ., Δ/ντρια, Τζαφλέρης Γ., Γεωργακοπούλου Α., Τσιμπουκλή Μ., Σιαμέτη Α., Καραγιαννοπούλου Μ.

DCIM101MEDIADJI_0054.JPG

Συνοδοί καθηγητές  από  το 1ο Γ/σιο Αλμυρού : Κωνσταντινίδη Ε., Καραδήμα Κ., Χατζηπλή Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ