Χωρίς τον πρόεδρο, Βαγγέλη Σημανδράκο, συνεδρίασε η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, υπό τον αντιπρόεδρο Κυριάκο Μπαμπασίδη.

Καταιγιστικά τα νέα, αποχώρησε από τον  ΟΠΕΚΕΠΕ ο Βαγγέλης  Σημανδράκος, αλλαγές και στους διευθυντές

Οι πληροφορίες θέλουν τον μέχρι σήμερα πρόεδρο, Βαγγέλη Σημανδράκο, να έχει πάρει το δρόμο της αποχώρησης από τον Οργανισμό, αφήνοντας φυσικά πίσω του… συντρίμμια. Το τι πρόκειται να επακολουθήσει δεν είναι σαφές, όπως δεν είναι ξεκάθαρο και το σχέδιο που είχε υπόψη του ο υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, όταν ζητούσε επίμονα την παραίτηση Σημανδράκου.

Η βεντέτα που άνοιξε ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Βαγγέλη Σηµανδράκο, νοµοτελειακά φθάνει στο τέλος της. Όπως φαίνεται, µε την παραίτηση του τελευταίου από τον Οργανισμό.

Καλές οι συμβάσεις και οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ, όμως για να λειτουργήσει ένας οργανισμός αυτής της μορφής, µε αυτό το αντικείμενο και µ’ αυτά τα… σκουπίδια κάτω από το χαλί, απαιτείται στενή συνεργασία της διοίκησης µε την πολιτική ηγεσία.

Έτσι, ακόμα κι αν ο Σηµανδράκος κέρδισε την πρώτη μάχη των εντυπώσεων από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, αρνούμενος πεισματικά να υποβάλει την παραίτησή του, αποποιούμενος ταυτόχρονα και την ευθύνη για τις κακές πληρωμές, σήμερα δεν έχει άλλο δρόμο απ’ αυτόν της αποχώρησης. Άλλωστε και οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει αναλάβει μια τέτοια δέσμευση, όχι έναντι του υπουργού Αυγενάκη αλλά απέναντι στο Μαξίµου, όταν, πριν από λίγο καιρό (αρχές Νοεμβρίου) είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις, τόσο για τον αρνητικό απόηχο των πληρωμών του Οκτωβρίου στους αγρότες, όσο και για τη κακή σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον ίδιο και τον υπουργό.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ να παρουσιάζει σ’ εκείνη τη συνάντηση µε τεκμηριωμένα στοιχεία τη δική του εκδοχή, υποστηρίζοντας επί της ουσίας ότι θα ήταν άδικο να φορτωθεί στις δικές του πλάτες όλη η ευθύνη, τόσο για τα κακώς κείμενα στον Οργανισμό, όσο και για τα θεσμικά ατοπήματα που είχαν ως αποτέλεσμα την κακοπληρωµή του Οκτωβρίου.

Από την άλλη πλευρά, οι επιτελείς του Μαξίµου, εκτιµώντας ότι µια βίαιη αποµάκρυνση του επιλεγµένου από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ προέδρου θα µπορούσε να περιπλέξει ακόµα περισσότερο τα πράγµατα και να κάνει ακόµα πιο δύσκολη την εκκαθάριση (βασική ενίσχυση και αναδιανεµητική) του ∆εκεµβρίου, επέλεξαν το δρόµο του συµβιβασµού, έτσι ώστε το «διαζύγιο» να είναι συναινετκό, όσο µπορεί να είναι συναινετικό και να έρθει µε το τέλος του χρόνου.

Κανείς δεν µπορεί να πει ότι οι τελευταία εκκαθάριση του τσεκ και ότι χρήµατα πληρώθηκαν (περί τα 550 εκατ. ευρώ) παραµονές Χριστουγέννων, δικαίωσαν τον πρόεδρο, Βαγγέλη Σηµανδράκο. Ήταν µια ακόµα κακή πληρωµή, στις δεκάδες που έχουν γίνει από καταβολής του Οργανισµού Πληρωµών.

Βεβαίως, δεν έδωσαν περαιτέρω επιχειρήµατα ούτε στον υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να καταστεί αυτόµατη η αποµάκρυνση Σηµανδράκου. Απλά, επιβεβαίωσαν κατά κάποιο τρόπο τη «συµφωνία»  που είχε γίνει στις αρχές Νοεµβρίου, στη συνάντηση του Μαξίµου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ