Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Τρίτη, 21 Μαρτίου, η 1 η συνάντηση των εθελοντών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς με τον εκπρόσωπο του δήμου Τάσο Δεληζήση τον κτηνίατρο Ηλία Διαμαντή και την φιλοζωική Αλμυρού.
Μετά τα τελευταία γεγονότα η συνεργασία Δήμου, της φιλοζωικής οργάνωσης και εθελοντών καθίσταται αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Συζητήθηκαν το νομοθετικό πλαίσιο 4830/21 και οι δράσεις του Δήμου καθώς και τα πεδία δράσης των εθελοντών, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του φιλοζωικού συλλόγου Αλμυρού, προκειμένου να αναλάβει ενεργό ρόλο σε συνεργασία με τον Δήμο και τους εθελοντές, στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Επίσης καθορίστηκε και το χρονοδιάγραμμα άμεσων ενεργειών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία του Αλμυρού με τα αδέσποτα. Συγκεκριμένα μία επιτροπή από τους συμμετέχοντες αποφασίστηκε άμεσα να επισκεφθεί πρότυπες δομές καταφυγίων αδέσποτων ζωών, εντός της Θεσσαλίας, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα και στο δήμο μας, μια ανάλογη δομή, από τους εθελοντές, τη φιλοζωική, υπό τη σκέπη του δήμου, ώστε να εκλείψουν τα αδέσποτα από τον δήμο μας..
Το πρόβλημα των αδέσποτων είναι πρόβλημα όλων μας και η λύση του αφορά όλους μας. Δηλώνουμε ακόμη μία φορά τον αποτροπιασμό μας της ειδεχθής πράξης θανάτωσης των ζώων και ζητούμε τη βοήθειά σας, προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτό πρόβλημα που στιγματίζει το δήμο μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ