Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Μαρτίου συνάντηση με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα και τους ιδρυτές της Augmenta Agriculture Technologies, κκ. Γιώργο Βαρβαρέλη και Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, στον απόηχο της εξαγοράς της ελληνικής εταιρείας από την CNH Industrial, έναντι 110 εκατ. δολαρίων (περίπου 101 εκατ. ευρώ). Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο του κ. Δήμα και ολοκληρώθηκε στο γραφείο του κ. Τριαντόπουλου. Οι δύο υφυπουργοί ενημερώθηκαν για τη διαδικασία, αλλά και για τις προεκτάσεις της εξαγοράς της ελληνικής startup από την πολυεθνική επιχείρηση.

Η Augmenta Agriculture Technologies είναι μία startup γεωργίας ακριβείας υψηλής τεχνολογίας που ιδρύθηκε το 2016 και δημιούργησε ένα καινοτόμο σύστημα μετασκευής VRA σε πραγματικό χρόνο, συμβατό με τις περισσότερες μάρκες μηχανημάτων, το οποίο αυτοματοποιεί πλήρως τις αγροχημικές εφαρμογές γεωργικών φαρμάκων. Η δηλωμένη αποστολή της είναι να αυξήσει την ικανότητα της καλλιεργήσιμης γης με τρόπο που να είναι επωφελής τόσο για τους αγρότες όσο και για το περιβάλλον. Η CNH Industrial είναι μια πολυεθνική εταιρεία εξοπλισμού και υπηρεσιών για τον αγροτικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, η οποία διαθέτει στο πορτφόλιό της έναν μεγάλο αριθμό αναγνωρίσιμων brands. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εξαγοράς, η Augmenta θα ενσωματωθεί στη Raven ως μέρος του χαρτοφυλακίου τεχνολογίας ακριβείας της CNH Industrial. Διευκρινίζεται, επίσης, ότι η Augmenta θα διατηρήσει τους υπαλλήλους της και θα επενδύσει στρατηγικά στην τοποθεσία της στην Αθήνα, Ελλάδα, ως κέντρο καινοτομίας.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, μαζί με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα, συναντηθήκαμε με τους συνιδρυτές και φίλους της Augmenta Agriculture Technologies, κκ. Γιώργο Βαρβαρέλη και Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, για να συζητήσουμε για την εξαγορά της επιχείρησης από την CNH Industrial. Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με επιστήμονες που ξεκίνησαν από τη Μαγνησία, και με πολλή εργασία και τεράστιο ταλέντο κατάφεραν να συνδυάσουν ιδανικά την επιστημονική τους κατάρτιση, την καινοτόμα σκέψη τους, την εφευρετικότητά τους, αλλά και τη χρόνια ενασχόλησή τους με την πρωτογενή παραγωγή.

Η συγκεκριμένη επενδυτική εξέλιξη αποτελεί μία σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική έρευνα και καινοτομία, που αναδεικνύει το πλούσιο δυναμικό του ελληνικού επιχειρείν, αλλά και το σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας. Ανθρώπινο, καλά καταρτισμένο, δυναμικό, που αποτέλεσε έναν από τους παράγοντες που οδήγησαν στην εν λόγω επενδυτική εξέλιξη, και που αναμένεται να ενδυναμωθεί και να ενισχυθεί περαιτέρω εντός του νέου επενδυτικού πλαισίου που διαμορφώνεται μετά την εξαγορά. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας μέσα από πολυδιάστατες παρεμβάσεις, με έμφαση στις startup επιχειρήσεις, στην καινοτομία και στην έρευνα και ανάπτυξη. Προς αυτή την κατεύθυνση, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και η Augmenta. Συγχαρητήρια, στην startup επιχείρηση που ξεκίνησε από τη Μαγνησία, και στους ανθρώπους της που κατάφεραν να την φτάσουν στις κορυφαίες του κλάδου παγκοσμίως».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ