“Η Ελλάδα ανήκει στις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης στο ενεργειακό κόστος για τα νοικοκυριά, καθώς σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που επαναλαμβάνουν ψευδώς ότι οι Έλληνες πληρώνουν το ακριβότερο ρεύμα” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας πως τα  στοιχεία δείχνουν ότι οι άμεσες επιδοτήσεις της Κυβέρνησης, φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας των καταναλωτών.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι “σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του HEPI (Ευρωπαϊκός Δείκτης Τιμών Ενέργειας) για τον Οκτώβριο του 2022, η τιμή λιανικής στην Ελλάδα ήταν η δεύτερη φθηνότερη, ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, στα κυμαινόμενα τιμολόγια, που έχει του 90%, των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά δε το φυσικό αέριο για τους οικιακούς καταναλωτές, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 17η θέση, σε σύνολο 28 χωρών.

Παράλληλα, ξεκινούν άμεσα -όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil. Η χώρα μας προχωρά έτσι στη διερεύνηση της δυνατότητας να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια τη ίδιας, αλλά και της Ευρώπης. Ήδη εκδόθηκε από τον σταθμό της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης NAVTEX, σύμφωνα με την οποία, από 8 Νοεμβρίου μέχρι νεωτέρας θα αναπτυχθεί εξοπλισμός και θα πραγματοποιηθούν σεισμικές έρευνες από το πλοίο SANCO SWIFT, στις περιοχές αυτές.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ρόλο του Κ. Βαξεβάνη που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία καναλιού ρωσικής προπαγάνδας με χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ από Ρώσο ολιγάρχη που διώκεται στις Η.Π.Α. Στη συκοφαντία 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και τη λάσπη εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι προφανώς έχει τεράστια σημασία να γνωρίζουμε από ποιόν άνθρωπο προέρχονται και από ποιο Μέσο διακινούνται «αποκαλύψεις» που μολύνουν κάθε φορά το δημόσιο βίο. Και στην περίπτωση των δήθεν «παρακολουθήσεων με εντολή Πρωθυπουργού» αυτουργός είναι ο κ. Βαξεβάνης και όπλο του το «Documento»”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ