Στη Σάμο μετέβη την Τρίτη 29 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων στήριξης των σεισμοπαθών και της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 30ής Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Τριαντόπουλος πραγματοποίησε μία σειρά συναντήσεων, ιδίως με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με παραγωγικούς φορείς. 

Ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Επισκεφθήκαμε τη σεισμόπληκτη Σάμο, στο πλαίσιο του ευρύτερου συντονισμού των μέτρων αποκατάστασης και στήριξης της περιοχής, όπου πραγματοποιήσαμε, μαζί με τον Βουλευτή κ. Χρ. Στεφανάδη, επισκέψεις και είχαμε συνεργασία αναφορικά με την πρόοδο των έργων και την υλοποίηση των μέτρων. Συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε α) το λιμάνι στο Πυθαγόρειο, που αποκαταστάθηκε εντός χρονοδιαγράμματος, β) τον χώρο με τις προκατασκευασμένες αίθουσες σχολείων, που είναι έτοιμες, (γ) μια ακόμα κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτιρίου -με τις κατεδαφίσεις να προχωρούν εντατικά-, και (δ) το χωριό του Άνω Βαθέως. Συνάμα, στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας είχαμε ευρεία σύσκεψη εργασίας με τους αυτοδιοικητικούς του νησιού, τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και ενεργούς πολίτες, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα μέτρα αποκατάστασης και στήριξης που έχουν σχεδιαστεί, προωθηθεί και υλοποιηθεί όλη αυτή την περίοδο, αλλά και τα επόμενα βήματα. Επόμενα βήματα σε στενή συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, προς ένα κοινό στόχο: να προχωρήσουν τα μέτρα αποκατάστασης και στήριξης το συντομότερο δυνατόν, για να φτάσουν τα οφέλη στους πολίτες».

Ειδικότερα, ο κ. Τριαντόπουλος μετέβη με τον Βουλευτή κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειο Πανουράκη στο λιμάνι του Πυθαγορείου, το οποίο αποκαταστάθηκε εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος.

Έπειτα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εργασίας με τον κ. Στεφανάδη, τον κ. Πανουράκη, τους Δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου κκ. Γεώργιο Στάντζο και Αλέξανδρο Λυμπέρη, τον τοπικό συντονιστή κ. Θαλασσινό Θαλασσινό, εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητήριου Σάμου και παραγωγικών φορέων, αλλά και πολίτες. Ακολούθησε σχετική συνέντευξη τύπου. 

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στον χώρο με τις προκατασκευασμένες αίθουσες σχολείων και παρευρέθηκε και σε μία ακόμα κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτιρίου. Ακολούθως, επισκέφθηκε το χωριό του Άνω Βαθέως, όπου και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σταμάτη Σεΐρλή, για τα ζητήματα προς διευθέτηση.

Στο περιθώριο των επισκέψεών του για τα μέτρα αποκατάστασης στο νησί, ο κ. Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε επίσης τον Διοικητή 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Γκρέτσα. Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τον Διοικητή για τη συμβολή του στρατού από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό, ενώ ο Ταξίαρχος παρέδωσε στον κ. Τριαντόπουλο τιμητική πλακέτα για τη συνδρομή του στο νησί της Σάμου.

Τέλος, ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος, περιηγήθηκε στους χώρους της Ιεράς Μονής και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών ανακαίνισης.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ