Μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των μέτρων προφύλαξης για τη διάδοση του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, η συνεδρίαση του Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη Δωροθέας.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση και ο σχεδιασμός του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων λόγω του Χάρτη Πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2021 με Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλό).

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κος Ιγγλέσης Γρηγόριος και κος Μόρας Αθανάσιος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Σποράδων κ. Ζλατούδης, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μιχαλάκη, εκπρόσωπων των Δήμων της Π.Ε.Μ.Σ.  εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας , της Αεροπορίας, του Λιμεναρχείου, της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, εθελοντικές ομάδες και η ΔΕΔΔΗΕ.

Αρχικά η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα Κολυνδρίνη Δωροθέα ευχαρίστησε όλους για την άμεση ανταπόκρισή τους και παρουσία τους και για την μέχρι τώρα συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και  τόνισε ότι πρόκειται για ένα έκτακτο συντονιστικό όπου είναι επιτακτική η ετοιμότητα όλων των φορέων και η απουσία της  αλληλοκάλυψης  των αρμοδιοτήτων τους.

Επιπλέον, η  απαγόρευση κυκλοφορίας στις δασικές περιοχές Κουρί, Γορίτσα και Άγιος Ονούφριος που πρότεινε η αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστική θα συνοδεύεται και από χάρτη της  δασικής

υπηρεσίας και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας. Τους δασικούς χάρτες  μας τους κατέθεσαν οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες μετά από πρωτοβουλία της κας Αντιπεριφερειάρχη , όπου πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη με τις δασικές υπηρεσίες. Αντίστοιχη ανάρτηση θα πρέπει  να γίνει και από τους Δήμους (βάση νέας εγκυκλίου της ΓΓΠΠ).

Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς

Επιπλέον, κρίνεται αναγκαίο οι Δήμοι να επικαιροποιήσουν τα μνημόνια ενεργειών τους και το Σχέδιο απομάκρυνσης πληθυσμού των Δήμων.

Ακόμη θα αποσταλεί έγγραφο στις εθελοντικές ομάδες, που θα μας ενημερώνουν σε ποιες περιοχές του νομού Μαγνησίας και με ποια μέσα τους μπορούν να συνεισφέρουν, το οποίο και θα κοινοποιηθεί αντίστοιχα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους και παράλληλα ενημέρωσαν για το βαθμό ετοιμότητας, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ