Σε Λάρισα και Καρδίτσα βρέθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεών του στις περιοχές που επλήγησαν από τον Ιανό, για τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων. Αυτή τη φορά, μαζί του βρέθηκαν και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκος, και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Βίκυ Λοΐζου. Στόχος, πέρα από την υλοποίηση των μέτρων στήριξης, ήταν να διερευνηθούν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, οι τρεις Γενικοί Γραμματείς συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, στην έδρα της Περιφέρειας, στη Λάρισα. Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε σχετικά: «Είχαμε σύσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μαζί με τους συναδέλφους Γενικούς Γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, και Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου, με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου συζητήσαμε για την πορεία υλοποίησης προγραμμάτων και αξιοποίησης πόρων, τα σχέδια και τις προοπτικές αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων στον τουρισμό και την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης και των μέτρων στήριξης των περιοχών που επληγησαν από τον Ιανό. Τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Και συνεχίζουμε».

Την Κυριακή, ο κ. Τριαντόπουλος και η κ. Λοΐζου κατευθύνθηκαν στην Καρδίτσα, ενώ επισκέφτηκαν και τα Λουτρά Σμοκόβου και τη Λίμνη Πλαστήρα για νέες συσκέψεις, δίνοντας έμφαση σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης. Ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε: «Επισκεφτήκαμε με τη συνάδελφο Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου, την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, εστιάζοντας στα ζητήματα και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από την Καρδίτσα (όπου συναντήσαμε και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα), επισκεφτήκαμε στη συνέχεια τα Λουτρά Σμοκόβου και τη Λίμνη Πλαστήρα, συζητώντας και αναλύοντας με την Περιφέρεια, τις δημοτικές αρχές και τους τοπικούς παράγοντες μια σειρά από θέματα και παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων στην περιοχή και τη δημιουργία αναπτυξιακής δυναμικής στον τουριστικό κλάδο της περιοχής. Υπάρχουν πολλά περιθώρια και προοπτικές. Και συνεχίζουμε, σε στενή συνεργασία και με ομαδική δουλειά». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ