Η διαδικασία για την επισκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου μέσα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης προχωρά σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό, μετά και τη χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας και του ΤΑΙΠΕΔ για την κτιριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της χώρας. Ειδικότερα, την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας υπέγραψε με το ΤΑΙΠΕΔ σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της χώρας και, στη συνέχεια, οι διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) -μεταξύ αυτών και η 5η ΥΠΕ- υπέγραψαν τις σχετικές συμφωνίες με το ΤΑΙΠΕΔ για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας και την αναβάθμιση όλων των τμημάτων επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) της χώρας, ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της εν λόγω συμφωνίας, υπό τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης έχει ενταχθεί και η επισκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, το οποίο είχε υποστεί κατά την προηγούμενη περίοδο σημαντικές ζημιές ως αποτέλεσμα και των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει το νησί κατά τα προηγούμενα έτη. Το έργο της επισκευής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα και με την αρχική σχετική μελέτη που έχει εκπονηθεί -χρηματοδοτούμενη από ιδιώτη δωρητή- με μέριμνα του Δήμου Σκοπέλου και η σχετική διαδικασία προχωρά κανονικά, καθώς, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, όλη αυτή την περίοδο η προετοιμασία του διαγωνισμού είναι σε εξέλιξη, τόσο από τα στελέχη του Ταμείου, όσο και από τους μελετητές.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, παρακολουθεί στενά τη διαδικασία επισκευής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, μετά και τις ζημιές που υπέστη λόγω προγενέστερων ακραίων καιρικών φαινομένων, σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργασίας με τον εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα εν λόγω προγράμματα αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας και σε συνέχεια σχετικών συναντήσεων με τον εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «η διαδικασία της αναγκαίας επισκευής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου μέσα από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης προχωρά, με κομβικό σημείο την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του ΤΑΙΠΕΔ. Με την εν λόγω συμφωνία διαμορφώνεται το θεσμικό υπόβαθρο για να ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ, αξιοποιώντας τη μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί, με μέριμνα του Δήμου Σκοπέλου και χρηματοδότηση από ιδιώτη δωρητή. Η εν λόγω μελέτη που έχει ήδη κατατεθεί από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια στο ΤΑΙΠΕΔ έχει εισέλθει σε φάση προεργασίας και προετοιμασίας, με τις τελευταίες προσαρμογές να πραγματοποιούνται, ώστε να εγκριθεί στη συνέχεια από το Υπουργείο Υγείας και το ΤΑΙΠΕΔ, και -σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης- να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για μία διαδικασία για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου που προχωρά υπό τη στενή παρακολούθηση και μέριμνα του ΤΑΙΠΕΔ και δρομολογείται -λόγω της ωριμότητας της προεργασίας- ώστε να είναι από τις πρώτες περιπτώσεις που θα ξεκινήσουν την αμέσως επόμενη περίοδο. Πρόκειται για ένα έργο με κόστος που ξεπερνά αρκετά το 1 εκατ. ευρώ και το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού, αλλά και στην προσπάθεια που έχουν καταβάλει όλοι αυτή την περίοδο -και δεν είναι λίγοι- για να προχωρήσει και να γίνει πράξη η επισκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ