Το τρίτο Σάββατο κάθε Σεπτεμβρίου -για το 2022, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου- έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, με στόχο τη σωστή ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, που σώζει ζωές. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της εν λόγω Ημέρας, αλλά και σε συνέχεια σχετικής ενημερωτικής εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί στον Άγιο Ονούφριο Βόλου από το Όραμα Ελπίδας και την Άρτεμις Ζαβαλίγκου, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών, σε σχετική συνάντηση που έγινε στην Αθήνα την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022. Στην εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση τόσο στα στελέχη του Γραφείου του Υφυπουργού, όσο και σε στελέχη υπηρεσιών, με αντίστοιχη κινητοποίηση και προσέλκυση εθελοντών δοτών.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «στην πρόσφατη εκδήλωση του Οράματος Ελπίδα, που διοργάνωσε η καλή φίλη Άρτεμις Ζαβαλίγκου στον Βόλο, διαπίστωσα πόσο απλό για τον ίδιο τον εθελοντή, αλλά και πόσο σημαντικό για τον συνάνθρωπο είναι να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών, διαθέτοντας λίγα μόλις λεπτά που μπορούν να σώσουν μια ζωή. Μια εθελοντική διαδικασία που είναι εύκολη και προσιτή για πολλούς, ειδικά με τις νέες τεχνικές λήψης του μοσχεύματος, όπου η λήψη γίνεται με την απλή συλλογή προγονικών αιμοποιητικών κύτταρων από το αίμα του δότη, και όχι με παρακέντηση. Μια εθελοντική πράξη λίγων λεπτών για να μεγαλώσει η τράπεζα δειγμάτων και να είναι πιο εύκολο να βρεθεί συμβατός δότης. Με μια απλή πράξη, να σωθεί μια ζωή. 

Μέσα σε λίγα λεπτά, λοιπόν, αποφάσισα να μπω κι εγώ στην οικογένεια των εθελοντών δοτών μυελού των οστών – αν και έπρεπε να το κάνω αρκετά νωρίτερα. Ευχαριστώ θερμά την καλή φίλη Άρτεμις Ζαβαλίγκου και το Όραμα Ελπίδας, αφενός, για την ενημέρωση και, αφετέρου, για την ανταπόκριση και την επίσκεψη στην έδρα μας στην Αθήνα. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να παραμείνουμε δυναμικοί αρωγοί αυτής της μεγάλης εθελοντικής και κοινωνικής προσπάθειας που κάνουν. Και θα το κάνουμε. Είναι κάτι πολύ απλό για τον καθένα και την καθεμία, αλλά τόσο κρίσιμο για τη ζωή του συνανθρώπου μας που το έχει ανάγκη. Λίγα λεπτά από τον χρόνο μας δίνουν ελπίδα στον συνάνθρωπό μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ