Στο Νότιο Πήλιο βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 12 Ιουλίου 2023, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, στην τελετή παράδοσης και εγκαινίων του δρόμου στην περιοχή του Προμυρίου και, δη, το δρόμο προς την Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος.

Πρόκειται για ένα οδικό έργο, το οποίο, μετά το σημαντικό αρχικό μέρος του που υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ολοκληρώθηκε μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ, σε συνέχεια συνεργασίας του Υφυπουργού, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης από το 2022, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Τα εγκαίνια του οδικού έργου τελέστηκαν από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο, παρουσία του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, κ. Μιχάλη Μιτζικό, πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, καθώς και κατοίκων της περιοχής.

Με αφορμή τα εγκαίνια του δρόμου, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «ακόμα ένα οδικό έργο αποκατάστασης και βελτίωσης, το οποίο και χρηματοδοτήθηκε από την κεντρική κυβέρνηση, ολοκληρώνεται από το Δήμο Νοτίου Πηλίου σε ιδιαίτερα σύντομο χρόνο. Ένα έργο που παραδίδεται στους πολίτες του Προμυρίου και της ευρύτερης περιοχής του Νοτίου Πηλίου, αλλά και στους πολλούς επισκέπτες που κατευθύνονται στην περιοχή, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση της προσβασιμότητας και της επισκεψιμότητας.

Ένα έργο, σε συνέχεια της καταπόνησης του δικτύου από ακραία καιρικά φαινόμενα, το οποίο και εν μέρει χρηματοδοτήθηκε από τους πόρους για την αποκατάσταση υποδομών και δικτύων μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές του Υπουργείου Εσωτερικών, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασία με την πολιτική ηγεσία της προηγούμενης Κυβέρνησης και τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ακόμα ένα έργο αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου στο Νότιο Πήλιο με το σύνολο των πόρων που έχουν διατεθεί από την Κυβέρνηση – κατά την πρώτη τετραετία της – για την αποκατάσταση δικτύων και υποδομών μετά από φυσικές καταστροφές να έχει διαμορφωθεί κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο της χρηματοδότησης από τα σχετικά Υπουργεία έχει ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ. Χρηματοδότηση έργων που υλοποιούνται διαμορφώνοντας νέα δεδομένα για την καθημερινότητα και τις προοπτικές της περιοχής. Και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Στη συνέχεια, μετά την τελετή εγκαινίων του δρόμου και του Πανηγυρικού Εσπερινού στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής, όπου είχε σύντομη συνάντηση με τους πυροσβέστες και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο και της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, κατά την οποία όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ