Σήμερα  13-7-2023 στο Δημαρχείο Αλμυρού “έπεσαν” οι υπογραφές για την δημιουργία του Ναύσταθμου στο Τσιγγέλι Ευξεινούπολης, μεταξύ του Δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου και των εκπροσώπων του ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχου Βασίλη Τσούκα, διευθυντή Γ΄κλάδου του ΓΕΝ, του Αντιπλοίαρχου (Μ) Σωτήρη Νηφάκο του ΠΝ και ο Επιτελής ΓΕΝ Γ2 ΜΠΥ ΠΕ ΜΗΧ Ιωάννης Χατζόγλου.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον Δήμαρχο Αλμυρού, “η παραχώρηση της έκτασης έγινε με τους όρους και με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού και περίφραξης του χώρου, έτσι ώστε σε ένα χρονικό διάστημα ενός έτους να τελειώσουν οι μελέτες για να ξεκινήσει μετά η υλοποίηση“.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Αλμυρού ανέφερε και τους δύο πιο βασικούς λόγους που το ΔΣ κινήθηκε προς τη θετική απόφαση, με τον έναν αφενός να είναι για την οικονομική ανάπτυξη που θα προσφέρει η έλευση του Ναυστάθμου και του προσωπικού που θα εργάζεται, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και με την 111ΠΜ και αφετέρου σημαντική συμβολή έπαιξε το γεγονός ότι πρόκειται για σχεδιασμό της εθνικής άμυνας, που δύσκολα κανείς μπορεί να αρνηθεί εθνικούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η προοπτική αυτή, αναμένεται να φέρει στο νομό Μαγνησίας περίπου 500-600 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η λειτουργία του Ναυστάθμου δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου, με τον στρατό να βοηθά ακόμη και στη λειτουργία του.

Δείτε Βίντεο και φωτογραφίες από τις υπογραφές:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ