Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αρμόδιου για την Αποκατάσταση Φυσικών Καταστροφών και την Κρατική Αρωγή, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εσωτερικών, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκου, και σε συνέχεια σχετικής προεργασίας από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής και την αρμόδια Υπό – Επιτροπή της, δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για υποβολή προτάσεων ένταξης έργων στο πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού, συνολικού ύψους 4,92 εκατ. ευρώ. Στην εν λόγω πρόσκληση συμπεριλαμβάνεται και συνολική χρηματοδότηση 780.000 ευρώ προς τους ΟΤΑ της Μαγνησίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα αποκατάστασης ζημιών έπειτα από την τελευταία πυρκαγιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Χάρη στη στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, και κατόπιν σχετικής εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, συνεχίζεται η χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού για έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από φυσικές καταστροφές, με ιδιαίτερη εστίαση στις πυρκαγιές του Ιουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη έργων πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, με τη συνολική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ να ανέρχεται σε 4,92 εκατ. ευρώ. Στην εν λόγω πρόσκληση συμπεριλαμβάνεται και η χρηματοδότηση 780.000 ευρώ προς Δήμους της Μαγνησίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, συμπεριλαμβάνεται χρηματοδότηση 200.000 ευρώ προς τον Δήμο Βόλου για αποκαταστάσεις ζημιών σε σχολεία, όπως αυτά της Νέας Αγχιάλου και των Μικροθηβών, και για την κάλυψη αναγκών διαχείρισης πυρκαγιάς, 250.000 ευρώ προς τη ΔΕΥΑΜ Βόλου για αποκαταστάσεις ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από την πυρκαγιά, 30.000 ευρώ προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για κάλυψη αναγκών διαχείρισης της πυρκαγιάς, καθώς και 300.000 ευρώ προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κάλυψη της διαχείρισης των αναγκών εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Μαγνησία και για αποκαταστάσεις ζημιών στην περιοχή.

Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί και η σχετική απόφαση για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει στις κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Θερμές ευχαριστίες στους συναρμόδιους φορείς και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών για την ταχεία ανταπόκρισή τους στις ανάγκες χρηματοδότησης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και για τη στήριξη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ