Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συμμετείχε στη διημερίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου με τίτλο «Προοπτικές, ευκαιρίες και λύσεις για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος», η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου στο Μπούρτζι. Μία διημερίδα με στόχο τον αρχικό απολογισμό για την τρέχουσα σεζόν, την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι τουριστικές επιχειρήσεις, την παρουσίαση προτάσεων βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος και μείωσης του λειτουργικού κόστους και την παρουσίαση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρθηκε στα έργα και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια τόσο για το νησί της Σκιάθου, όσο και για τις Βόρειες Σποράδες για τη στήριξη και τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας, αλλά και για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο τουριστικό προϊόν. Ειδικότερα, ο κ. Τριαντόπουλος, παράλληλα με τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης μέσα στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, υπογράμμισε τα σημαντικά έργα που λαμβάνουν χώρα όλη αυτή την περίοδο στα νησιά των Βορείων Σποράδων, τόσο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και από την Κεντρική Διοίκηση, κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση Εύβοιας-Σκιάθου και τον υποσταθμό υψηλής τάσης στη Σκιάθο, ο οποίος και εγκαινιάστηκε πρόσφατα, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα «σημαντικό έργο υποδομής, ένα έργο από τον ΑΔΜΗΕ κόστους 57 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο χρόνια, και παρά τους περιορισμούς και τις δύσκολες συνθήκες που είχαν τα χρόνια αυτά. Ένα έργο που εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή ενεργειακή τροφοδότηση όχι μόνο της Σκιάθου, αλλά και των Βορείων Σποράδων γενικότερα, καλύπτοντας την αυξημένη ζήτηση λόγω της τουριστικής περιόδου και ενισχύοντας συνολικά το αναπτυξιακό δυναμικό των νησιών της Μαγνησίας».

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός επικεντρώθηκε σε τρεις συν μία (3+1) παρεμβάσεις με σημαντικό θετικό πρόσημο στην τουριστική δραστηριότητα της Σκιάθου και των Βορείων Σποράδων. Με πρώτη την αναβάθμιση του Αεροδρομίου της Σκιάθου, το οποίο αποτέλεσε ένα από τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας που αξιοποιήθηκαν με την είσοδο ιδιώτη διαχειριστή και επενδυτή, με την επένδυση να φτάνει τα 440 εκατ. ευρώ για το σύνολο των εν λόγω αεροδρομίων, τα οποία και επισήμως εγκαινιάστηκαν τον Μάιο του 2021, διαμορφώνοντας νέες, καλύτερες, συνθήκες για το τουριστικό προϊόν της περιοχής, αλλά και νέα δεδομένα ως προς τη δικτύωση του αεροδρομίου της Σκιάθου. Επόμενη παρέμβαση, στην οποία στάθηκε ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, είναι η επιδότηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια και δημιουργώντας νέους διαύλους επισκεψιμότητας για τα νησιά με σημαντική κίνηση, ειδικά σε στιγμές που τους είχαν περισσότερο ανάγκη από ποτέ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η τρίτη παρέμβαση ήταν αυτή της έλευσης του πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού στις Βόρειες Σποράδες, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα ως προς την ασφάλεια -σε όρους υγείας- τόσο για τους κατοίκους του νησιού, όσο και για τους επισκέπτες κατά την τουριστική περίοδο. Ειδικότερα, όσον αφορά το πλωτό ασθενοφόρο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «ήταν και είναι μια σημαντική παρέμβαση τόσο σε όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας, όσο και σε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, η οποία ανταποκρίθηκε σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Έγινε πράξη, άμεσα, αυτό που για χρόνια ήταν, απλά, στη σφαίρα των σεναρίων και των συζητήσεων. Έγινε πράξη και λειτούργησε, πραγματοποιώντας 114 διακομιδές κατά τους δέκα και κάτι παραπάνω μήνες που δρα στην περιοχή των Βορείων Σποράδων, με έδρα τη Σκόπελο». Τέλος, η πρόσθετη παρέμβαση, η οποία και σχετίζεται με τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η έντονη τουριστική δραστηριότητα και κίνηση, είναι η αναβάθμιση του Τελωνείου Σκιάθου, η οποία πραγματοποιήθηκε προ μηνών, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργο Πιτσιλή.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος υπογράμμισε ότι «όλες οι παρεμβάσεις γίνονται σε ένα στενό πλαίσιο συνεργασίας και επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκόμενους, την Περιφέρεια, τον Δήμο, το Επιμελητήριο και τους παραγωγικούς φορείς και, φυσικά, την τοπική κοινωνία και τους ενεργούς πολίτες. Μία συνεργασία που αποδίδει καρπούς και φέρνει αποτελέσματα. Μια συνεργασία που θα συνεχιστεί, με έναν από τους επόμενους στόχους να είναι η ενδοσποραδική διασύνδεση. Η Κυβέρνηση στηρίζει με έργα και πράξεις την τουριστική βιομηχανία των Βορείων Σποράδων. Και αυτό θα συνεχιστεί, με τα αποτελέσματα φέτος από την τουριστική δραστηριότητα να είναι ιδιαίτερα θετικά, όπως είναι και οι προοπτικές για την επόμενη χρονιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here