Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφτηκε σήμερα την έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας» στο στρατόπεδο «Συνταγματάρχη Γεωργούλα».

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ενημερώθηκε για την πρόοδο της λειτουργίας του σχηματισμού υπό την διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε οδηγίες ώστε να διασφαλιστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ταξιαρχίας για την οποία τόνισε ότι «αποτελεί κρίσιμο και υπολογίσιμο αποτρεπτικό παράγοντα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το αρματαγωγό «Ρόδος», το οποίο ελλιμενίζεται στο λιμένα του Βόλου και τα τμήματα ετοιμότητας της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Εξάλλου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρέστη και στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Milex 21» στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Στο χαιρετισμό του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε εξαιρετική την ευκαιρία της εκπαίδευσης του προσωπικού σε θέματα Διαχείρισης Κρίσεων, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στις παρατεταμένες συγκρούσεις και αναδυόμενες απειλές», τονίζοντας ότι «πρέπει να δράσουμε και να περιφρουρήσουμε την στρατηγική αυτονομία της Ένωσης και την ελευθερία της να δρα ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας, και αυτό είναι προς το συμφέρον των κρατών-μελών και της ευημερίας των λαών τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ