Τον τρόμο έζησε χθες το πρωί μια μητέρα στον Αλμυρό κατά την προσέλευση με το μικρό της παιδί στο Νηπιαγωγείο του, καθώς δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο, που τη δάγκωσε στο πόδι. Η ίδια κατάφερε να προστατεύσει το μικρό της παιδί από τον αδέσποτο σκύλο, παίρνοντάς το αγκαλιά, ενώ για την παροχή πρώτων βοηθειών μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της.

Όλα έγιναν χθες το πρωί όταν η μητέρα με το παιδί της έφταναν στο διδακτήριο του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, σε καθημερινή βάση υπάρχει μεγάλη αγέλη με αδέσποτα σκυλιά. Την ώρα που πλησίαζε στο σχολείο, ένας σκύλος άφησε την αγέλη και κινήθηκε με επιθετική συμπεριφορά προς τη μητέρα, κυνηγώντας την. Η ίδια, αντιλήφθηκε άμεσα την κίνηση του αδέσποτου και αστραπιαία πήρε στην αγκαλιά της το μικρό παιδί προκειμένου να το προστατεύσει, δεχόμενη εκείνη το δάγκωμα του σκύλου στο πόδι.

Στη συνέχεια, όπως προαναφέρθηκε, και σε κατάσταση σοκ μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ δήλωσε αγανακτισμένη για την κατάσταση με την αγέλη των αδέσποτων σκύλων έξω από το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου και 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού.

Το προαναφερόμενο περιστατικό φέρνει ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα με τον μεγάλο αριθμό αδέσποτων στην πόλη του Αλμυρού και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου γενικότερα και την ανάγκη για τη δημιουργία καταφυγίου.
Να αναφερθεί ότι ο Δήμος Αλμυρού έχει δεσμεύσει γεωτεμάχιο 6 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται σε συνολική έκταση 134.523,96 τ.μ. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή «Σαράφη Μαντριά» ή «Νεοχωράκι Νταγιά» όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η δομή και να εξοπλιστούν οι εγκαταστάσεις του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου στον τομέα της εφαρμογής του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης και την προστασία των ζώων συντροφιάς και το πρόγραμμα Άργος.

Το έργο για την κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς 48 θέσεων ή κλωβών και του κτηνιατρείου είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 372.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Με την κατασκευή της δομής, την επάνδρωσή του και την προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (μηχανήματα, αναλώσιμα, φάρμακα κ.λπ.) για το κτηνιατρείο και το καταφύγιο, στον χώρο θα μπορούν να φιλοξενούνται αδέσποτα ζώα, ώστε να υποβληθούν σε στείρωση ή άλλες ιατρικές πράξεις μέχρι την αποθεραπεία τους.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ.

πηγή: https://e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here